Kék hírek
2015. október 19.

Vigyázzon a zsebére!

Napjainkban egyre több időskorú válik károsulttá, áldozattá tolvajok és trükkös tolvajok által.

A zsebtolvaj erőszakot nem alkalmaz a kiszemelt dolog jogtalan elvétele során. Egyik típusa, aki ügyes ujjaival kiemeli a zsebek és táskák tartalmát, a másik a zsebmetsző, aki már vágóeszközt (borotvát, szikét) alkalmaz. Elkövetési helyek: tömegközlekedési járművek, bevásárlóközpontok, piacok vagy bárhol, ahol jelentős számú ember fordul meg. A zsebesek általában magányosak, viszont előfordul, hogy csoportban, munkamegosztásban dolgoznak.

A zseblopás elkerülése érdekében ne vigyen magával a szükségesnél több készpénzt, fizessen bankkártyával, értékes dolgokat ne viseljen feltűnő módon és helyen! Vásárolni lehetőleg világosban és ne egyedül induljon el!

Az értékeit tartsa szem előtt, tömegben karja alá szorítva, soha ne hagyja hátra gépkocsi utasterébe látható helyen, bevásárlókocsiba dobva, pultra helyezve, vagy bárhol őrizetlenül!

Biztos helyre tegye minden értékét, ajánlott a ruházat belső zsebeibe, zárt táska mélyébe, melyet tartson testközelben szorosan és szem előtt, időnként ellenőrizve sértetlenségét! Nők számára a csatos kivitelű táska ajánlott, ellentétben a cipzárassal és mágneszárassal, mert ezekből egyszerűbb a lopás.

A zsúfolt helyszíneket lehetőség szerint kerülje, és figyeljen fel a gyanúsan viselkedőkre, aki folyamatosan szemmel tartja vagy indokolatlanul megszólítja! Idegen kérésére ne váltson fel pénzt!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek