Önkormányzat
2015. augusztus 12.

Újabb attrakció a Bányászati Múzeumban

Harminc méter magasra vezet az a 129 lépcső, amelyeken megközelíthető a majki Bányászati Múzeum új attrakciója, teheraknai aknatorony tetején kialakított kilátó, amelyről páratlan szépséggel tárulnak a látogató elé a Vértes hegység tájai.

Lazók Zoltán polgármester és Nagy Csaba, a városvezető idegenforgalmi-turisztikai tanácsadója szerdán délelőtt kereste fel a kiállítóhelyet, ahol Mike István intézményvezetővel egyeztettek a további együttműködés lehetőségeiről. Mint elhangzott, a már említett kilátó mellett teljes hosszban elkészült az a kisvasút, ami mintegy 700 méter hosszban, 13 perc alatt viszi körbe a látogatókat a szabadtéri látnivalók között. A munkatársak elvégezték a vágatszakasz csinosításokat, új, fából készült csille várja a játszó gyerekeket és büfé is létesült a megfáradt turisták kiszolgálására.

Ami a látogatottságot illeti, az is biztatóan növekszik: míg az áprilistól októberig tartó tavalyi szezonban 4300 vendéget fogadtak, addig idén már az első négy hónapban közelítenek a 3500 főhöz.

Mike István arról is tájékoztatott, hogy a jelenleg is folyó biztonságtechnikai bejárásokat és javításokat követően, a bányásznaptól minden attrakciót igénybe vehetnek a vendégek, hétfő és kedd kivételével naponta 10 és 18 óra között.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek