Önkormányzat
2015. július 31.

Rendkívüli ülés

Bár némi zökkenővel és egyeztető szünettel, de végül is valamennyi előterjesztést elfogadták a képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén.

Lazók Zoltán kezdésként a költségvetést érintő napirendi pont felvezetésekor elmondta: az előző évek gyakorlatának megfelelően az idén is javasolja az önkormányzat fenntartásában működő intézmények közalkalmazottai, technikai dolgozói részére az iskolakezdési támogatás kifizetését. A hatályos jogszabályok alapján a polgármesteri hivatal dolgozói nem részesülhetnek ilyen jogcímen többlet-támogatásban, de az érintettek 25 ezer Ft/gyermek támogatásban részesülnek. Megbízást kapott az Oroszlányi Bányász Hagyományőrző Fúvószenekari Egyesület a 2015. évi Bányásznap, valamint a Zenekar fennállásának 70. évfordulója alkalmából tartandó programsorozat megszervezésére, s erre a célra közel 10 millió forint támogatást ítélt meg a grémium.

Egy hónapos halasztást követően született döntés az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Zrt. (OKÖ Zrt.) részvényeinek értékesítéséről, a részvényértékesítéssel egyidőben megkötendő szerződések jóváhagyásáról. A június 30-i ülésen már tárgyalta a témát a testület, mivel azonban remény mutatkozott arra, hogy a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Szolgáltató Kft. belép a rendszerbe, elmaradt a döntéshozatal. Az elmúl időszakban viszont érdemi ajánlatot nem kapott az önkormányzat – mint azt a polgármester összefoglalta -, majd érkezett egy értesítés, hogy a cég ajánlatot tenne a részvényvásárlásra. Viszont sem ár, sem határidők nem szerepeltek az elektronikus levélben, sőt, semmilyen kötelezettségvállalás sem.

Így a körülményeket figyelembe véve - egyeztető szünetet követően - az eredeti előterjesztést szavazta meg a testület, azaz elfogadja a VERTIKÁL VKSZ által Oroszlány Város Önkormányzata tulajdonát képező, az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Zrt. részvényeinek megvásárlására tett ajánlatát, egyúttal utasítja a polgármestert a részvények értékesítésére irányuló adásvételi szerződés megkötésére.

A továbbiakban 27 millió forintot biztosítottak a városatyák a Tatabányai Szakképzési Centrum Hamvas Béla Szakképző Iskolájának karbantartására. Mint arról beszámoltunk, a régi vájár, majd Eötvös iskola mára teljesen lepusztult. Az alagsorban a folyamatos beázástól salétromosak a falak, leszakadtak a vakolatok, a sok évtizedes közművek sorra hibásodnak meg, és a tetőszerkezet állapota is sürgős beavatkozást igényel, hogy csak a legsúlyosabb problémákat említsük.

Plusz forrást biztosításáról döntöttek a városatyák az óvoda beruházásokhoz is, és továbbra is folyik a Felső-telepi kertek ipari célú hasznosítása érdekében az ingatlanok (kiskertek) megvásárlása az igazságügyi szakértői értékbecslésben meghatározott vételárért.

A teljes anyag a város weboldalán olvasható!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek