Önkormányzat
2015. July 07.

Megújuló városi televíziózás?

Pályázatot ír ki az önkormányzat a televíziós műsorszolgáltatási feladatok ellátására. Az előző ciklusban meghozott döntések alapján a város két, párhuzamosan működő gazdasági szervezettel áll kapcsolatban a televíziós műsorszolgáltatás területén.

Azzal maguk a szolgáltatók is egyetértenek, hogy a két televíziós műsorszolgáltatás párhuzamos fenntartása indokolatlan, célszerű, hogy az ORITEL Kft. és a DIGI Tv, hálózatán, illetve a világhálón is ugyanazon anyag sugárzása valósuljon meg.

Minkét szolgáltató jelezte, hogy a megszokott szolgáltatási színvonal csak jelentősebb fejlesztésekkel tartható fenn, és a város által biztosított finanszírozás már a jelenlegi elvárás szerinti szolgáltatás fenntartásához sem elegendő.

A fentiek alapján indokolt az e tárgyban kötött szerződések felülvizsgálata. A városi televízió működtetését a továbbiakban is helybeli, gyakorlattal és referenciákkal, a helyi televíziós szolgáltatásra vonatkozó hatósági engedéllyel és megfelelő technikai háttérrel rendelkező szolgáltatóval szükséges elláttatni.

Az új szerződéses kapcsolatnak azonban alapfeltétele kell legyen, hogy a pályázó (előzetesen, illetve a szerződésben) vállalja, hogy Oroszlány területén található kábeltelevíziós műsorelosztóval/ műsorelosztókkal műsorelosztási szerződést köt úgy, hogy a város kábelhálózatával ellátott területen legalább 75 százalékban elérhető legyen a helyi televízió műsora – áll az elfogadott előterjesztésben.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek