Közélet
2015. június 24.

Évzáró

Rendben lezajlott az Oroszlányi Tankerület általános iskoláiban a tanköteles korú gyermekek első osztályos beíratása – tájékoztatott Biró Mónika tankerületi igazgató. Bár az intézmények számítanak arra, hogy a nyári ki-beköltözések következtében lehetnek még változások a szeptemberi tanévkezdésig, az aktuális adatok szerint 132 kisdiák kezdi Oroszlányban tanulmányait az új tanévben.

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola és a József Attila Általános Iskola 3-3 első osztállyal, míg a Benedek Elek EGYMI egy osztállyal kezd. Az általános iskolákban a tanévzáró ünnepélyek rendben lezajlottak, 141-en ballagtak a városi intézményekben.

A Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskolában 149-en jelentkeztek az érettségi vizsgákra. (Közülük 109-en középszintű, 40-en emeltszintű vizsgát tesznek.) A gimnáziumban most végző 97 diák mellett 24 fő külsős választotta az intézményt, mint vizsgaközpontot az érettségi helyszíneként. Továbbá huszonnyolc 11. osztályos tanuló tett előre hozott érettségit idegen nyelvből és informatikából. Az írásbeli érettségi vizsgák rendben, rendkívüli esemény nélkül lezajlottak. A szakképző iskolai telephelyen 51 fő vizsgázott, negyvenen sikeresen.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek