Kultúra
2015. június 04.

Kortárs író a könyvtárban

Zsúfolásig megtelt az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár olvasóterme, melynek keddi premiervendége Grecsó Krisztián, József Attila-díjas író, költő volt.

A könyvtár szervezésében hagyományos, „Így írnak Ők…” című sorozat vendégét a következő szavakkal mutatta be Takács Tímea, az intézmény igazgatója: „Grecsó Krisztián a Pletykaanyu című kötetével robbant be a kortárs magyar prózába. Novellái olyan mélységekből hoznak friss híreket, ahonnan ritkán kapunk tudósítást. A történetek nyers ereje és ízes humora autentikus tudásról árulkodik, mint aki bennszülöttből lett etnográfussá.”

A szerző 1976-ban született a Csongrád megyei Szegváron. Szegeden diplomázott, majd a Bárka szerkesztője, később a Nők Lapja vezető szerkesztője lett. Négy éven keresztül a Szépírók Társaságának alelnöke, ezt követően az Élet és Irodalom munkatársa. Első sikerét a Pletykaanyu című novelláskötetével aratta 2001-ben. Eddig két verseskötete és öt regénye jelent meg. Írói munkássága mellett két humoros film – Hasutasok, Megy a gőzös – forgatókönyvét is megalkotta.

A nagy sikerű rendezvényen néhány kötete bemutatásra került, melyeket az érdeklődőknek dedikált az író.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek