Sport
2015. május 26.

Győzelem a szezonzárón

Az idegenbeli győzelem tudatában álmosan, enerváltan kezdtek Tanácsék. Gyengén védekeztek, és támadásban sem sziporkáztak a hazaiak, így a vendégek jutottak előnyhöz (10. p.: 22-26).

A második etapban sem változott a játék képe. Míg a látogatók szinte minden akciójukat kosárral fejezték be, addig az oroszlányiak sok labdát eladtak, és pontatlanul támadtak. Ennek az lett a következménye, hogy félidőre már 11 egységgel jártak előrébb a látogatók.

Fordulás után jött a már „megszokott” koreográfia. Gorzsásék elkezdtek védekezni, a támadásaikat egyre hatékonyabban fejezték be, így fokozatosan ledolgozták a hátrányukat, sőt: 8 pontos előnyre tettek szert (30.p.: 70-62). A negyedik negyedben főleg az eladott labdák miatt zárkózott fel az egri csapat, visszavette a vezetést (37. p.: 79-81), így izgalmas végjátékra volt kilátás. Nem is kellet csalódnia a publikumnak, mely Hajmásy utolsó pillanatban szerzett kosarával ismét győzelmet ünnepelhetett kedvenceivel.

A bajnokság rájátszásában egy vereség, egy döntetlen mellett négy győzelmet szerzett Kovács Nándor együttese, mely újoncként a 13. helyet szerezte meg a 24 fős mezőnyben, alaposan túlszárnyalva a várakozásokat.

Kovács Nándor: „Egy nagyon eredményes és sikeres időszakot zártunk győzelemmel. Két évvel előrébb járunk a tervezettnél. Egyre nagyobb érdeklődés és elismerés övezi az OSE-t. Tavaly megnyertük az NB II-es bajnokságot, idén pedig egy erős középcsapat voltunk az NBI/B-ben, ami egy újonctól kiváló teljesítmény.”

OSE Lions - EKF-Eger-KOK SE 90 - 88 (22 - 26, 19 - 26, 29 - 10, 20 - 26)

Helyszín: Oroszlány, 250 néző Vezette: Makovsky, Csabai-Kaskötő, Vida
OSE: Ughy 16/3, Hajmásy 23/9, Gorzsás 16/3, Kiss Károly 7, Tanács 16 Csere: Vukolic 9, Bocsárdi, Keller 2 Edző: Kovács Nándor Jók: Hajmásy, Gorzsás, Tanács

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek