Önkormányzat
2015. május 16.

Pályáztak és nyertek

Több mint 26 millió forintnyi igénnyel jelentkeztek az oroszlányi szervezetek (szám szerint 45-en) az önkormányzat társadalmi célok megvalósítására meghirdetett pályázatára. A „civilek” között végül közel 11 milliót osztott szét a szakbizottság.

A legtöbbet az Oroszlányi Bányász Hagyományőrző Fúvószenekari Egyesület nyerte (1,2 millió), őket követi szorosan a Mirandolina Alapítvány 1 millióval. Általában az igényelt összeg harmadát kapták meg a pályázók, s persze voltak, akik teljes egészében számíthatnak az alacsony összegben meghatározott támogatásra. Öt aspiránsnak 0 forintot ítéltek meg, legnagyobb különbség pedig az igényelt és a támogatott összeg között elérte a hatszoros szorzót.

Hasonlóan alakultak az arányok a sportcélú támogatások esetében is. Itt 21,5 millió forintra pályázott a 25 szervezet, s végül 8,4 millió forintot osztott szét a bizottság. Közel 3,8 milliót szeretett volna kapni a Városi Súlyemelő Egyesület, amiből végül egyet meg is ítéltek, s ezzel ez a csapat a legjobban kistafírozott ebben a csoportban.

A legnagyobb meglepetés minden bizonnyal a Vörös István Hagyományőrző Kulturális Sport Alapítvány tagjait érte, akik az igényelt 1,2 millióval szemben nem kaptak semmi támogatást.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek