Kultúra
2015. április 29.

Oroszlányon járt Vig Balázs

Az oroszlányi Gárdonyi Géza Városi Könyvtár meghívására érkezett hétfőn Vig Balázs, sikeres gyermekkönyvek írója az intézménybe. Takács Tímea, a könyvtár igazgatója köszöntötte az érdeklődőket és az írót, aki két könyvét mutatta be.

Először az óvodások hallgathatták meg A rettegő fogorvos meséjét. Vig Balázs segítségével a gyermekek egy jó nagyot játszottak a Rettegő fogorvossal.

Az alsósok Puszirablók előadására a környék iskoláiból (Kecskédről és Szákszendről) is érkeztek gyerekek. A teremben többen Puszirablók mesekönyvet szorongattak. A vendég által feltett kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy sokan olvasták a mesét – és ami még jobb: szerették is. A közönségből kiválasztott kalózkapitány egy igazi színész volt – harmadikos kora dacára. Olyan élethűen alakította a szerepét, hogy azzal mosolyt csalt a többiek arcára.

A jelentkező izmokat bemelegítve több kérdés is felmerült a részt vevőkben: - honnan ismeri Vig Balázs a Violetta sorozatot? Dollárt vagy eurót kérjen-e váltságdíjul a kapitány (inkább kincset)? Nagyon jó válaszok érkeztek a kérdésekre. Szinte mindenki tudta, hogy a kalózkapitány először jóéjtpuszit, majd egy mázsa puszit kért váltságdíjul. (Sokak szerint a rossz álmok ellen kapunk jóéjtpuszit, de valaki szerint azért, hogy égessék őket a szüleik.)

A kamaraterem tele volt lelkes résztvevővel, ahol az előadást beszélgetés követett. Az író dedikálta könyveit. Neki pedig a gyerekek dedikálták a terítőt, melyen már volt egy-két autogram. A Puszirablók találkozó közönségével rekord hosszúságú, több mint másfél órás volt a találkozó. És olyan tartalmas és szórakoztató volt ez az idő, hogy Vig Balázs Arany Kalóz oklevéllel jutalmazta a résztvevőket!


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek