Kultúra
2015. április 12.

Bemutatkozott az Égi Kávéház

Kevesen voltak kíváncsiak Oroszlányban a Magyar Költészet Napja alkalmából szombaton fellépő trióra, pedig élményszámba menő, újszerű produkció az Égi Kávéház.

A „betonban” bemutatkozó hármas formáció 2007-ben haveri zenélgetéssel indult, s létrejöttében közrejátszott József Attila és Pilinszky János írásainak szeretete, illetve nem titkolt szándékkal e két költőóriás műveinek még szélesebb körben való terjesztése – tudtuk meg Mester Balázstól, aki az élő show gitárjátéka mellett az előzetes keverést és masteringet is végzi.
2011-ben cím nélkül, saját kiadásban jelent meg első CD-jük, amit 2014-ben követett a második szerzői lemez.

Az Égi Kávéház csak most indul be igazán, s ars poeticája: József Attila, Pilinszky János, Ady Endre, Radnóti Mikós, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső és a magyar irodalom többi legendás alakjának megismertetése a széles publikummal, elsősorban a fiatalokkal.

Mind több iskolába szeretnénk eljutni Árva Gábor és Szűcs József barátommal, hogy kultúrmissziót teljesítve, élő, zenés irodalomórákon mutathassuk be új értelmezésben a magyar költőóriásokat – nyilatkozta Mester Balázs.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek