Kultúra
2015. március 19.

Újra bizalmat kapott az elnök

A tavalyi év programjainak, eseményeinek ismertetésével kezdte Károlyiné Plóza Melinda elnök az oroszlányi Falu-hagyományőrző és Kulturális Egyesület közgyűlését szerdán este a Rákóczi kultúrotthonban, ahol az önkormányzatot Rajnai Gábor alpolgármester képviselte.

A közösség hagyományosan jó kapcsolatokat ápol a civil szervezetekkel, különösen a helyi szlovák önkormányzattal, amellyel több programot közösen szerveznek. A tavalyi év eseményei között szerepelt többek között a májfa állítás-májfadöntés, a falunap, a szüreti felvonulás és a búcsú. Az elnök a közösség nevében köszönetét fejezte ki a város önkormányzatának és képviselő-testületének a rendszeres anyagi támogatásért. E forrás felhasználásával sikerült a tavalyi évben harminc magyaros fellépőruhát megvarratniuk.

Károlyiné Plóza Melinda arról is szólt, hogy a működésüknek otthont biztosító "Kultúr" érdekében építész és műszaki szakemberek bevonásával 5 évre szóló felújítási programot készítenek, megmentve így Oroszlány egyik legrégebbi közösségi épületét. A jelenlévő tagság a beszámolót elfogadta, valamint jóváhagyta a 2015-ös év programtervét, ami alapján az idén is sor kerül a már említett rendezvényekre. A tisztújítás során - élvezve a bizalmat - Károlyiné Plóza Melinda maradt az elnök, az egyesület titkári feladatait Schüller Andrásné látja el.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek