2015. január 30.

Panelstart

Teltház várta csütörtök este a Bányász Klubban az „Otthon Melege Program”, a „Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” című projektről tájékoztató fórumot, amit a lakásszövetkezet szervezett. Németh Gábor alpolgármester prezentációjában ismertette a legfontosabb tudnivalókat.

Mint elhangzott: a népszerű nevén „panelprogram” pályázatán kizárólag a több mint 4, de maximum 60 lakással rendelkező, 1946. után épült, de 2006. december 31. napjáig kiadott építési engedély alapján épült távfűtéssel, házközponti fűtéssel illetve lakásonként egyedi fűtéssel rendelkező lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást. Olyan épület vagy dilatációval határolt épületrész vehet részt a projektben, amelyben az épület vagy dilatációval határolt épületrész hőszabályozása és mérése már megoldott, vagy a pályázat keretén belül megoldásra kerül, az épület/épületrész a beruházást megelőzően nem éri el a C minősítési osztályt, a beruházás befejezésével legalább a C minősítési osztályba sorolhatóvá kell válnia. Amennyiben egy épület/épületrész a beruházást megelőzően eléri a C minősítési osztályt, a beruházás megvalósításával legalább két minősítési osztállyal javulnia kell a besorolásának, illetve a fejlesztésnek kötelezően megújuló energia alkalmazásával kell megvalósulnia.

Kötelező statikai nyilatkozattal igazolni, hogy az épületnek/épületrésznek nincs állékonysági problémája fejlesztés előtti állapotban, illetve fejlesztés hatására sem lesz. A pályázatokat 2015. március 9-étől, elektronikusan lehet benyújtani. A pályázat benyújtásának feltétele a társasházi közgyűlési határozat megléte, mely az összes tulajdoni hányadnak több mint 51%-ával rendelkező tulajdonostársak támogatásával került elfogadásra, továbbá a támogatással nem fedezett önerő meglétének igazolása. 

A központi pályázaton való részvételhez pályázatonként a támogatás szempontjából elismerhető bekerülési költség 20 %-a mértékének megfelelő összegű, de lakásonként legfeljebb 200.000,- Ft önkormányzati támogatást biztosít a pályázó lakóközösségek részére. E célra 38 M Ft elkülönítéséről határozott a képviselő-testület. Amennyiben a pályázatok száma és az igényelt támogatás mértéke szükségessé teszi, a forrásbővítésről a költségvetési lehetőségek figyelembe vételével döntenek az illetékesek.

A prezentáció anyaga itt megtekinthető PDF-ben.

A prezentáció anyaga itt megtekinthető Power Pointban.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek