2015. január 28.

Beszámoltak a kulturális intézmények

Több intézményi és szervezeti beszámoló is szerepeltek a között a közel egytucat között, amiket keddi ülésén tárgyalt a képviselő-testület, de volt egy egyéni képviselői indítvány is. A két ülés között történt fontosabb eseményekről, a hozott döntésekről, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló polgármesteri ismertetőt követően az önkormányzat saját bevételeinek, valamint adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek a költségvetési évet követő három évre várható összegéről tárgyalt a grémium.

A népszerű nevén „panelprogram” meghirdetésére is sor került az ülésen. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. január 7-én tette közzé pályázati felhívását az Otthon Melege Program „Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” című alprogramja keretében. A felhívás szerinti társasházi energiahatékonysági pályázat mintegy 10 milliárd forintos támogatáskerettel, maximum 50%-os támogatási intenzitással indul el. A támogatás mértéke lakásonként 300-650 ezer forint lehet, az energetikai korszerűsítés igazolt mértékétől függően. Pályázatot a több mint 4, de legfeljebb 60 lakásos panel- és téglaépítésű társasházak, lakásszövetkezetek közösségei nyújthatnak be. A városban lévő lakóközösségek pályázaton való eredményes részvételének előmozdítása érdekében a Polgármesteri Hivatal pályázatokért felelős osztálya a közeljövőben fórumot szervez, amelyen a pályázat benyújtásával kapcsolatos feladatok kerülnek áttekintésre.

A továbbiakban került sor az Oroszlányi Szolgáltató Zrt, az Oroszlányi Sport Egylet, az Oroszlányi Szabadidő Egyesület, a Gárdonyi Géza Városi Könyvtár és a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ tavalyi beszámolóinak megvitatására. Végül Szabó Mihály (Jobbik) önálló képviselői indítványaként a településen élő ifjúság önkormányzati működésbe való bevonása tárgyában döntöttek a városatyák.

A teljes anyag a város honlapján itt tekinthető meg.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek