Kedvezményezett neve

Oroszlány Város Önkormányzata

A projekt címe

Lakhatási feltételek és a környezet állapotának javítása Oroszlányban

A projekt azonosító száma

TOP-4.3.1-16-KO1-2017-00001

Szerződött támogatás összege

299.999.000 Ft

Támogatás mértéke

100%

A projekt tervezett befejezési dátuma

2023. április 30.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt célja az Oroszlány területén található szegregált lakókörülmények között elő lakók életfeltételeinek javítása, integrált lakókörnyezetbe történő visszailleszkedésük elősegítése.

Ehhez kapcsolódóan a Német- és Nyíres dűlőkben élők életkörülményeinek felmérését végezték el az Önkormányzati Szociális Szolgálat munkatársai, majd ennek eredményeképpen azonosították a projekt iránt részvételi szándékot mutató lakókat.

A projekt keretében leghatárolt akcióterületen megvalósuló fejlesztések jobbá teszik a szegregátumból a város irányába történő közlekedési és környezeti feltételeket.

A projekt két lába a lakhatási beavatkozások megvalósítása (bérlakások kialakítása), valamint a közterületek és a közlekedési útszakaszok minőségének javítása, biztonságosabbá tételük elősegítése.

A térfigyelő kamerarendszeri fejlesztések segítségével a bűnmegelőzési és a közbiztonságot javító fejlesztési elem valósul meg.

A közösségi létesítmények fejlesztése érdekében a Borbálai Közösségi Ház és a Szeptember 6. úti játszótér fejlesztése történhet meg.

Bérlakások kialakítására kerül sor a Móricz Zsigmond u. 4. számú épületkomplexumban, valamint a Petőfi udvar 4-5. és Petőfi Sándor utca 7. épületekben.

A környezeti állapotok és a közlekedési feltételek javítása a Fürst Sándor, Bánki Donát és Irinyi János utcák út- és járdafejlesztésével realizálódik.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Megvalósulási helyszínek:
Oroszlány Petőfi udvar 4-5., Petőfi utca 7., Móricz Zsigmond u. 4., Fürst Sándor és Irinyi János utcák érintett szakaszai, Német- és Nyíres dűlők kapcsolódó területei, Szeptember 6. utcai játszótér

I. mérföldkő (2021.09.23

Elkészült a projekt műszaki tartalmi tervdokumentációja

A már korábban elkészült Petőfi udvar 4-5. tervdokumentációja mellett végleges állapotába kerül a Fürst-Irinyi utcák közúrfejlesztési tervdokumentációja, a Petőfi utca 7. fszt-i lakás, a Borbálai Közösségi Ház és bérlakások, valamint a Szeptember 6. utcai játszótér projektterve is.

II. mérföldkő (2021.10.19.)

Elkészült a projekt megvalósíthatósági tanulmánya

Az elkészült tervdokumentációk alapján összeállításra került a projekt megvalósíthatósági tanulmánya, melyben konkretizálásra kerültek a beavatkozási helyszínek és projektbe bevont lakosok felkészítésének programjai, a projekt cselekvési terve.

Képek
III. mérföldkő (2022.12.08.)

A projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárások lefolytatása megtörtént, a támogató tanúsítványok rendelkezésre állnak, a kivitelezési tevékenységek megkezdődtek.

IV. mérföldkő (2023.01.17.)

A projekt kivitelezési tevékenységei elérik a 25%-os készültséget.

Képek
V. mérföldkő (2023. február 24.)

A projekt kivitelezési tevékenységei elérik az 50%-os készültséget.

Képek
VI. mérföldkő (2023. március 16.)

A projekt kivitelezési tevékenységei elérik a 75%-os készültséget.

Képek
VII. mérföldkő (2023. április 19.)

A projekt kivitelezési tevékenységei elérik a 100%-os készültséget.

Képek
VIII. mérföldkő (2023. április 30.)

Projektzárás

Honlapi megjelenések
TV-s megjelenések
Újságmegjelenések:
Sajtóközlemény

A projekttel kapcsolatos további információ:
Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal Projekt-koordinációs és közbeszerzési csoport
(telefon: 34/361-444 /148-as mellék)

Ünnep
2023. December 03.

Advent

Advent gyökerei a 4–5. századi Galliába nyúlnak vissza, neve a latin eredetű adventus Domini kifejezésből származik, amelynek jelentése: az Úr érkezése. Az advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyra – Krisztus születése ünnepére – való lelki felkészülést jelenti.

Évforduló
2023. December 03.

Ma van a fogyatékkal élő emberek nemzetközi világnapja

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította december 3-át a fogyatékossággal élő emberek világnapjává, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség vagy katasztrófa következtében fogyatékossá vált emberek problémáira.

Kultúra
2023. December 02.

Zenés kávéház

Advent elő-zöngéjeként rendhagyó zenés programmal várta a városlakókat az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár pénteken este.

Hír
2023. December 02.

Az adventi időszak veszélyei

Advent az ünnepi készülődés időszaka, viszont ha nem figyelünk, könnyen a tűzoltókra várakozás időszaka is lehet.

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek