Kedvezményezett neve

Oroszlány Város Önkormányzata

A projekt címe

A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban

A projekt azonosító száma

TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00003

A projekt megvalósulása

2018.09.01 - 2022.08.31

Szerződött támogatás összege

54.999.990 Ft

Támogatás mértéke (%-ban)

100%

A projekttel kapcsolatos további információ

Oroszlányi Polgármesteri Hivatala Aljegyzői Kabinet
Telefon: +36 34 361-444 /174-es mellék

Sajtómegjelenések
A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében települési, településrészi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, illetve közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazásával szabadidős, bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági és közbiztonsági programok valósulhatnak meg.

A programok együttes megvalósításával erősödik az egyes közösségek egymással való kapcsolata, az új programokkal új résztvevők bevonzásával kerülhet sor, ezáltal a helyi civil társadalom tovább megerősödhet.

A pályázat keretében az Ófalu, az Óváros és Újváros városrészén tevékenykedő közösségek bevonásával a közösségi felmérésben jelölt fókuszterületeken:

 • helyi hagyományok megőrzése és a helytörténet megismertetése
 • környezetvédelmi
 • tömegsportra való mozgósítás

az igényeknek megfelelő programok és rendezvények valósuljanak meg.

A projekt jelenlegi helyzete

1. mérföldkő:
A helyi jelentősebb intézmények, civil szervezetek képviselőivel való kapcsolatfelvétel megtörtént, megtörténtek az interjúk. Az első partnerségi megállapodások létrejöttek.

2. mérföldkő:
Lezajlottak a közösségi beszélgetések, valamint a közösségi felmérés. Elkészült az új Helyi Esélyegyenlőségi Program, a három városrészre a cselekvési tervek, valamint kidolgozásra került az elkövetkező időszakra a rendezvénynaptár is.

3. mérföldkő:
A 3. mérföldkő technikai jellegű. 2019. augusztus 1-jét követően megkezdődnek a tervezett akciók és programok megvalósítása.

4. mérföldkő:
A 4. mérföldkőig a 2019. augusztus 1. és 2019. november 30. közötti időszak rendezvényeire került sor:

2019. augusztus 17. - XXV. Falunap keretében:

 • „50 éves a Szlovák Klub” című kiállítás
  A kiállítás a Szlovák Klub fél évszázadának jelesebb eseményeit jelenítette meg a Szlovák Tájház Pajtájában berendezett kiállításon.
 • „Elszármazottak és segítők találkozója” című rendezvény
  A programra a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület önkénteseit, segítőit és az Oroszlányból elszármazott és városunkhoz kötődő vendégeket hívott meg. Filmvetítés volt a beszélgetés indítója, a Gyökereink című film került levetítésre, mely az oroszlányi szlovák nemzetségi hagyományok őrzését és az oroszlányi szlovák gyökerű közösség életét mutatta be. A vendégek eszmecserét folytattak, tapasztalatokat cseréltek, közösen emlékeztek.
 • „Az Egyesület negyedszázada” című kiállítás került megszervezésre.
  A Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület elmúlt 25 évének pillanatait bemutató fotóit, illetve egyéb tárgyi emlékeinek bemutatására került sor az evangélikus gyülekezeti teremben.

2019. szeptember 7. – „Egymásra figyelve” Bűn- és baleset-megelőzési családi nap

Oroszlány Város Önkormányzata a figyelemfelkeltés reményében bűn- és baleset-megelőzési családi napot szervezett 2019. szeptember 7-én az alábbi partnerekkel:

 • Oroszlányi Rendőr-főkapitányság
 • Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság
 • Magyar Autóklub
 • Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Parancsnokság
 • KÉSZ Kft.
 • Spindler Rallye Team
 • Zagyva Lajos
három helyszínen:
 • Szent Borbála terén,
 • a Polgármesteri Hivatal parkolójában, valamint
 • a Csobbanó Uszoda és az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár közötti parkolóban.

A rendezvény célja a figyelemfelhívás volt, hogy bármely közlekedési formát is választunk, figyeljünk egymásra. Az esemény időzítését elsősorban az iskolakezdés indokolta, mivel egyre több gyermek közlekedik a városban, a közlekedőknek és gépjárművezetőknek még nagyobb óvatossággal kell közlekedniük.

A rendezvény keretében:
 • kerékpárosok (gyermek és felnőtt) részére ügyességi pályák felállításával a rendőrség illetékesei működtek közre;
 • rendőrmotoros személyes felügyeletével gyakorolhattak az érdeklődő motorosok a külön a motorosok számára állított ügyességi pályán;
 • személygépjármű vezetők a Kész Kft. személygépjárműveivel és munkatársai segítségével próbálhatták ki magukat az akadálypályán.

Az akadálypályák teljesítői apró ajándékokat kaphattak a teljesítést követően.

Emellett változatos programok biztosították a gyerekek és felnőttek részére a tanulási és szórakozási lehetőséget:
 • A gyerekek részére közlekedési szituációkat, táblákat feldolgozó foglalkoztatók, kirakók álltak rendelkezésre,
 • Lehetőség volt a „Város kerékpárjának” elkészítésére, kiszínezésére is.
 • A kisgyermekek elektromos kisautókat használhatnak, amelyek már a későbbi közlekedésben való részvételt tanulhatták; A KRESZ-tudás ellenőrzésére teszteket tölthettek ki a látogatók a KÉSZ Kft. számítógépein; a Magyar Autóklub GKI, „borulós” és biztonsági öves szimulátorokkal érkezett a rendezvényre, amelyet a 16 éven felüliek próbálhattak ki.
 • A látogatók több bemutatót tekinthettek meg:
  • a Bokodi Teremkerékpár Sport Egyesület növendékei;
  • a Spindler Rallye Team és Zagyva Lajos rallye autóit;
  • rendőrmotoros; illetve
  • az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltóság lánglovagjai egy roncsautó darabolással azt is szemléltették, hogy mi történik egy komoly baleset után a gépjárművel.

A közlekedésbiztonsági programokon kívül a bűnmegelőzés terén is bővíthették az érdeklődők a tudásukat az áldozattá válás elkerülése érdekében. A rendőrség szakemberei tanácsot adtak vagyon- és védelem kapcsán. Az érdeklődők vagyonvédelmi, drogvédelmi, illetve külön idősebb korúak számára készített kiadványokkal térhettek haza.

A rendezvény nemcsak a helyi média eszközeinek igénybevételével: 2840 helyi újság, Oroszlányi Médiacentrum, közösségi média történt, hanem plakát készítésével, illetve annak kihelyezésével közintézményekben (pl. óvodák, iskolák), valamint a megyei Forrás Rádióban való megjelenéssel.

Rendezvényről megjelenések: Rendezvényről készült riport: 2840-ben megjelent cikk:

2019. szeptember 9-11. – Erdei Iskola szervezése

A programsorozatban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Iskola három évfolyamának (5., 6. és 8. évfolyam) egy-egy osztálya vett rész különféle foglalkozásokon az Oroszlányi Bányászati Múzeumban.
A résztvevő diákok a Bányászati Múzeum megismerése mellett a Kamalduli Remeteség komplexumát, betekintést nyerhettek az itt élt szerzetesek mindennapjaiba.
A tanulók szintén bepillantást kaptak a Vértesi Erdő . képviselője előadásában a Vértes növény- és állatvilágába, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület előadásában a madárgyűrűzéssel, főztek a Borbálai Nyugdíjas Klub tagjaival, illetve a lópatkolás mibenlétét is megismerhették, emellett lóra is pattanhattak a.

Rendezvényről készült riport: Rendezvény megjelenése:

2019. szeptember 21. – Kulturális Örökség Napja alkalmából szervezett Kulturális akadályverseny

A Kulturális Örökség Napja alkalmából szervezett program az Oroszlány Barátainak Köre (OBK) közreműködésével valósult meg, amelynek apropóját az egyesület 25 éves évfordulója, illetve az idén 65 éves város adta.

A település négy általános iskola csoportjainak a város egyes pontjain kijelölt állomásokra kellett eljutnia: a Víztoronyhoz, a Városkapuhoz, a Katolikus Templomhoz, a Szlovák Tájházhoz, az Evangélikus Templomhoz és végül az Oroszlányi Bányászati Múzeumba.

A cél az volt, hogy a fiatalok nem mindennapi élményeken keresztül ismerjék meg a település egy-egy nevezetes épületét, építményét. Minden helyszínen összesen fél órájuk állt rendelkezésre az előadás meghallgatására és egy teszt kitöltésére.

Emellett a versen részeként egy rajzversenyre is sor került. A rajzversenyt az oktatási intézmények saját hatáskörükben bonyolították, a téma az egyes állomáshelyekről készült rajz készítése volt.

Az eredményhirdetés kora délután volt a Bányászati Múzeumban, ahol vonatozással és akadályversennyel tölthették el az időt az eredményhirdetésig– de a szervezők gondoskodtak szalonnasütésről is. Természetesen minden iskolás kapott valami apróságot, a csapatokat pedig egyesével is egy-egy édességkosárral jutalmazták és a segítő tanárok sem távoztak üres kézzel.

Rendezvényről készült Oroszlányi Médiacentrum riportja: Közösségi médiában megjelent információ a rendezvényről: 2840-ben megjelent cikk:

2019. november 19-23., 29. – „Eleink nyomán” rendezvénysorozat

II. Rákóczi Ferenc emlékév tiszteletére a Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsós és felsős diákjai számára szervezett kulturális műsorokkal, tanulmányi és sportversenyekkel tarkított programsorozata.

2019.11.18. HÉTFŐ:
Alsó tagozatos diákoknak:
Kulturális foglalkozás- csoportszinten

 • Ki volt II. Rákóczi Ferenc? Ismerkedés a kor jellegzetességeivel (fegyverek, zene, öltözék…)- ismertető film, vagy olvasmány, mese a témával kapcsolatban.
Felső tagozatos diákoknak:
 • 14:00 Magyar helyesírási verseny (egyéni)

2019.11.19. KEDD:
Alsó tagozatos diákoknak:
Zenés délután

 • 14 órától a földszinti napközis csoportoknak a földszinti folyosón,
 • Kb. 14.20-tól az emeleten lévő csoportoknak az emeleti folyosón Simonics László zenetanár tárogató hangszerbemutatója, kuruc zenékkel
Felső tagozatos diákoknak:
 • 14:00 Történelmi vetélkedő: II. Rákóczi Ferenc és kora (iskolák vetélkedője)

2019.11.20. SZERDA:
Alsó tagozatos diákoknak:
Hagyományőrzők bemutatója

 • 12.30-tól évfolyamonként kb.35 perces fegyverbemutató, csatajelenet felelevenítése a gyerekek bevonásával az alsós tornateremben
Felső tagozatos diákoknak:
 • De.: Hunyadi- kosárlabda kupa
 • 14:00 7.-8.évf Angol országos tanulmányi verseny (egyéni), 5.-6. évf. Játékos idegennyelvi vetélkedő

2019.11.21. CSÜTÖRTÖK:
Alsó tagozatos diákoknak:
Manuális tevékenység - csoportszinten

 • II. Rákóczi Ferenc serege, kurucok a szabadságharcban. A kurucok élete, viselete, fegyvere és hadi kiegészítők.
Felső tagozatos diákoknak:
 • 14:00 Városi Hunyadi matematika csapatverseny

2019.11.22. PÉNTEK:
Alsó tagozatos diákoknak:

 • Délelőtt 10 óra - OKSZIK: „Furfangos Csudadoktorok” c. zenés mesejáték megtekintése a témához kapcsolódóan.
Felső tagozatos diákoknak:
 • 13:00 Sakkverseny (egyéni)

2019.11.29. PÉNTEK:

 • Nagy Csaba tárogatóművész koncertje

5. mérföldkő:
Az 5. mérföldkőig a 2019. december 1-31. közötti időszak rendezvényeire került sor:

2019. december 2. – Szent Borbála napi ünnepségsorozat keretében:

Szent Borbála napi ünnepségsorozat részeként került megszervezésre egy kiállítással egybekötött ismeretterjesztő foglalkozás, amelyet a Borbálai Nyugdíjas Klub az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjainak bevonásával rendezett a Borbálai Közösségi Házban.
A kiállításon korábbi bányászok által felajánlott bányászai eszközök, fényképek, egyéb tárgyi emlékek kerültek bemutatásra. Emellett bányász nyugdíjasok filmvetítéssel egybekötött bemutatóját hallgathatták meg a diákok, amely a korabeli bányászok életéről szólt, valamint egy rövid kérdéssor segítségével adhattak számot az elhangzottakról.

2019. szeptember 1 – 2020. január 31. közötti időszak - Médiaszakkör indítása

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola felsős tagozatos diákjai számára szervezett, heti két órában megtartott foglalkozás, amelynek keretében a média világával kapcsolatos ismeretekre (műsorszerkesztés, plakáttervezés, videókészítés, stb.) tehetnek szert az érdeklődők.

2019. szeptember 1. – 2020. június 30. közötti időszak – Ki vagy Te? Klub indítása

A rendezvény helyszíne az Evangélikus Gyülekezeti Terem, ahol havonta egy alkalommal a gyermekek játékos formában önismereti foglalkozáson vehetnek részt, valamint fejleszthetik egymáshoz való alkalmazkodási és elfogadási készségüket, illetve a gyermekek hasznos időtöltésre való ösztönzése a cél.

6. mérföldkő:
A 2020. január 1. és 2020. szeptember 28. közötti időszak akcióira/folyamataira került sor:

Akciók
 • 2020. január 15. – „Téli madaraink” rajzpályázat
  "Téli madaraink" rajzpályázat eredményhirdetésére került sor a Hamvas Béla Gimnáziumban. A rajzpályázat témája az Oroszlányban a téli madáretetők körül előforduló, illetve vendégként a természetben megfigyelhető madaraink bármelyikéről készült alkotás óvodás kortól középiskolás korig.
 • 2020. február 15. – Siskasütő verseny
  A Rákóczi Kultúrotthon adott otthont a Siskasütő (fánksütő) versenynek, amelyen elsősorban az idősebb generáció képviselői vettek részt.
 • 2020. szeptember 26. – Festve tanulva
  Az Oroszlányi Bányászati Múzeumban került sor a „Festve tanulva” című eseményre, ahol az idősebb generációt képviselő Örökifjak Nyugdíjas Klub (zömével bányász nyugdíjasok) közreműködésével a fiatalabb generációt bevonva a bányagépek felújítási, festési munkáin keresztül elevenítették fel a szénbányászathoz fűződő emlékeiket, az ahhoz kapcsolódó hagyományokat.
Folyamatok

Közlekedésbiztonsági program keretében

 • 2020. február 15. – 2021.06.30. közötti időszak – „Kerékpáros Klub - felsősöknek” foglalkozás
  Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére szervezett foglalkozások, amelyen a "BringaAkadémia" képzésén részt vett oktató a kerékpáros kultúra népszerűsítésén keresztül a biztonságos közlekedésre való oktatást, ezáltal az áldozattá való válás elkerülésére készíti fel a résztvevő gyermekeket. Áttételesen a sportra való ösztönzés is célja a programsorozatnak. A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. február 17.
  • 2020. március 2.
  • 2020. március 9.
  A 2020. március 16-tól a COVID-19 vírushelyzetből adódó veszélyhelyzet miatt a program felfüggesztésre került, azonban a foglalkozások 2020 októberében folytatódnak.
 • 2020. február 15. – 2021.06.30. közötti időszak – „Kerékpáros Klub - alsósoknak” foglalkozás
  Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére szervezett foglalkozások, amelyen a "BringaAkadémia" képzésén részt vett oktató a kerékpáros kultúra népszerűsítésén keresztül a biztonságos közlekedésre való oktatást, ezáltal az áldozattá való válás elkerülésére készíti fel a résztvevő gyermekeket. Áttételesen a sportra való ösztönzés is célja a programsorozatnak. A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. március 3.
  • 2020. március 10.
  A 2020. március 16-tól a COVID-19 vírushelyzetből adódó veszélyhelyzet miatt a program felfüggesztésre került, azonban a foglalkozások 2020 októberében folytatódnak.

Sportra való ösztönzés témában

 • 2020. július 1. – 2020. február 28. közötti időszak – „Idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás
  „Idősebbek is elkezdhetik” című foglalkozásnak a Gárdonyi Sportcentrum ad otthon. A foglalkozás kimondottan a sportra való ösztönzés a 65+ felettiek részére a sportcentrumban található „Street Workout” pálya igénybevételével. Kedvezőtlen időjárás esetén a tornaterem ad otthont a programnak. A gyakorlatok bemutatását, valamint azok helyes megvalósítását a Raion Dojo Karate Klub résztvevője felügyeli.
  A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. július 6.
  • 2020. július 13.
  • 2020. július 20.
  • 2020. július 27.
  • 2020. augusztus 3.
  • 2020. augusztus 10.
  • 2020. augusztus 17.
  • 2020. augusztus 24.
  • 2020. augusztus 31.
  • 2020. szeptember 7.
  • 2020. szeptember 14.
  • 2020. szeptember 21.
  • 2020. szeptember 28.
Részvételi fórumok

Részvételi fórum a civil csoportok bevonásával, Helyszín: Oroszlányi Polgármesteri Hivatal, Résztvevők száma: 5-10 fő, Tartalom: a városban működő számos egyesület, klub vagy alapítvány összehangolja tevékenységét, programjaikat, rendezvényeiket, működésüket. Hét területen:

 1. időskorúak,
 2. kultúra,
 3. nemzetiségek,
 4. sport,
 5. zene,
 6. szociális területek, valamint
 7. természet, szabadidő és környezeti kultúra
vállalták a civilek a közös munkát.

A részvételi fórumok az alábbi időpontokban kerültek megszervezésre:

 • 2020. május 21.
 • 2020. június 17.
 • 2020. július 29.
 • 2020. július 20.
 • 2020. augusztus 4.
 • 2020. szeptember 16.

Cikkek, riportok

7. mérföldkő:
A 2020. október 1. és 2021. január 31. közötti időszak akcióira/folyamataira került sor:

Akciók
 • 2020. október 2. - 75 éves az Oroszlányi Bányász Koncert Fesztivál Zenekar
  A programra az Oroszlányi Bányász Klubban került sor on-line módon az érvényben lévő víruskorlátozásoknak megfelelően. A Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar 1945-ben alakult, a zenekar fennállásának 75. évfordulója alkalmából került megrendezésre a koncert.
 • 2020. október 9. - "Eleink nyomában" az Oroszlányi Bányászati Múzeumban
  A programban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 osztálya vett részt. A múzeumpedagógiai foglalkozás keretében bemutatásra kerültek a bányászatban használt hatalmas gépek, illetve lehetőség volt megnézni a „kast”, amellyel a bányászok leszálltak a mélybe. Sokaknak az is élmény volt, hogy a kezükbe foghatták a szenet. A tárlatvezetés során betekintést nyerhettek a tanulók a bányászok sokrétű, nehéz, sokszor veszélyes munkájába. A szabadban a gyerekeknek külön élmény volt a kisnyomtávú vonaton való vonatozás. A diákok a vezetés végén totót töltöttek ki az elhangzottakra vonatkozóan, majd egy sorversenyben vehettek részt.
 • 2020. október 9. - "Eleink nyomában" a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen
  A programban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 osztálya vett részt. A helyszínválasztást az indokolta, hogy a megyében kizárólag ezen a helyszínen nyílik lehetőség arra, hogy tanulmányozni lehessen a múlt században élt bányászok gyermekeinek iskoláztatását. A múzeumpedagógiai foglalkozás keretében előbb arról tudhattak meg többet, hogy az 1920-30-as években hogyan zajlott a gyerekek oktatása. A gyerekeket az előadó bevonta a foglalkozásba és élvezték a számukra szokatlan tanítási és fegyelmezési módszereket. Ezt követően a bányászok lakásait, majd a műhelyeket (pl. fodrász, fényképész, stb.) tekintették meg az osztályok. A múzeum további kiállítási tárgyait is megnézhették az ide ellátogató csoportok.
 • 2020. október 9. – Nagyszülőink, őseink nyomában, hagyományőrző nap
  A rendezvény a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében került sor a „Nagyszüleink- őseink nyomában rendezvény megszervezésére, amelyen az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 6 osztálya (1-2. évfolyam osztályai) vett részt a Szlovák Tájházban. A kisdiákok megismerkedhettek a különböző őszi munkálatok fortélyaival. Érdeklődve hallgatták a nénik, bácsik történeteit. Maguk is kipróbálhatták a kukoricamorzsolást, répa tisztítást. A diótörő verseny is kedvükre való volt, majd csemegéztek a finom répaszeletekből, diódarabokból. A különbözú népi játékokon keresztül megtapasztalhatták, hogy mivel foglalták el magukat a régi időkben a gyerekek.
 • 2020. október 9. – Környezetvédelmi nap – Ismerjük meg településünk vízivilágát!
  A programban az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 3 osztálya vett részt. Oroszlány településen át folyik a Labanc patak, amely sok élőlénynek ad otthont. Ezek megismerése laboratóriumi körülmények között lehetséges. A Dunavirág Vízibusz speciális felszerelésével, interaktív foglalkozásának köszönhetően a diákok betekintést nyerhettek a vízi élővilág tanulmányozásába.
Folyamatok

Közlekedésbiztonsági program keretében

 • 2020. szeptember 1. – 2021.01.31. közötti időszak – „Kerékpáros Klub - alsósoknak” foglalkozás
  Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola alsó tagozatos diákjai részére szervezett foglalkozások, amelyen a "BringaAkadémia" képzésén részt vett oktató a kerékpáros kultúra népszerűsítésén keresztül a biztonságos közlekedésre való oktatást, ezáltal az áldozattá való válás elkerülésére készíti fel a résztvevő gyermekeket. Áttételesen a sportra való ösztönzés is célja a programsorozatnak. A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
  • 2020. november 9.
  • 2020. november 16.
  • 2020. november 23.
  • 2020. november 30.
  • 2020. december 15.
  • 2021. január 4.
  • 2021. január 11.
 • Sportra való ösztönzés témában

  • 2020. szeptember 1. – 2021. január 31. közötti időszak – „Idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás
   „Idősebbek is elkezdhetik” című foglalkozásnak a Gárdonyi Sportcentrum ad otthon. A foglalkozás kimondottan a sportra való ösztönzés a 65+ felettiek részére a sportcentrumban található „Street Workout” pálya igénybevételével. Kedvezőtlen időjárás esetén a tornaterem ad otthont a programnak. A gyakorlatok bemutatását, valamint azok helyes megvalósítását a Raion Dojo Karate Klub résztvevője felügyeli.
   A foglalkozások az alábbi időpontban kerültek megszervezésre:
   • 2020. október 12.
   • 2020. október 19.
   • 2020. október 26.
   • 2020. november 2.
   • 2020. november 9.

  Az akciók, folyamatok megvalósítása a Helyi Cselekvési Tervek, valamint a Rendezvénynaptár módosítását tette szükségessé, melyeket csatolunk beszámolónkhoz.

Helyi nyilvánosság fórumainak megteremtése, meglévők fejlesztése

A helyi nyilvánosság fórumainak megteremtése, meglévők fejlesztése kapcsán 2020 júniusában a Nemzeti Media-es Hírközlési Hatóság 2020. június 29-i kezdéssel nyilvántartásba vette a Víztorony Rádió állandó megnevezésű internetes lineáris médiaszolgáltatását. Víztorony Rádió heti műsorideje 20 óra, heti 5 napon. Beszámolónkhoz csatolásra került a kiadott engedély, valamint a programterv.
A rádió mellett a rádió Instagram oldalának, „viztoronyradio” megnevezéssel elkészítésére is sor került 2020. október 6-val.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális társfinanszírozásával valósul meg.

Intézmény
2021. June 15.

Marad az óvodavezető

Az Önkormányzat pályázatot hirdetett Oroszlány Város Óvodái tekintetében az óvodavezető munkakör betöltésére, mivel a jelenlegi vezető megbízása 2021. augusztus 15. napjával lejár.

Sport
2021. June 14.

Nemzetközi súlyemelő sikerek

Hétvégén rendezték meg a 45. Olimpiai Reménységek Versenyét a lengyelországi Siedlcében, melyen az OVSK színeiben két U18-as versenyző vett részt.

Hír
2021. June 14.

Új ügyfélszolgálati iroda Oroszlányban

Az NKHV Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. 2021. májusától jelentősen bővítette a hulladékgazdálkodással kapcsolatban elérhető ügyfélszolgálati irodák körét, az országban összesen 178 településen.

Hír
2021. June 12.

Ballagás a Hunyadiban

Négy nyolcadikos osztály fejezte be idén tanulmányait az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. A zászlós kivonulással kezdődő ballagási ünnepségre péntek délután került sor az intézmény udvarán.

Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek