Hír
2024. április 29.

Kirándulás a Föld Napján

Oroszlány és a szlovákiai Vágsellye évek óta testvérvárosi kapcsolatokat ápol.

Dr. Radványiné Varga Andrea, a Hamvas Béla Gimnázium igazgatója és Szabó István Lajosné, az Oroszlányi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kezdeményezésére a két város együttműködését az oktatási intézmények szintjén is öregbíteni kívánják a jövőben.

Április 22-én, a helyi gimnázium diákönkormányzatának meghívására öt diák érkezett Vágsellyéről. A Föld napján velük együtt indult Tatára az iskola közel negyven tanulója, akik a 2023-24-es tanév első félévében nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredményük, illetve közösségi munkájuk alapján vehettek részt a Tatabányai Tankerületi Központ és az Oroszlány Középiskoláiért Alapítvány által támogatott jutalomkiránduláson.

A csoportot Gőgh Zoltán, a diákönkormányzat patrónusa, és Szamper Aranka tanárnő kísérte. A délelőtt folyamán a Fényes Tanösvényt mutatták meg a felvidéki vendégeknek. Ezután egy interaktív városnéző túrán, az Actionbound alkalmazás segítségével a diákok csapatokba szerveződve felfedezték a tatai Öreg-tó környékét. A kommunikáció nyelve részben a magyar, részben az angol volt. A tanulók nagyon élvezték az alkalmazás kihívásait, és ügyesen, meglepően gyorsan megoldották a feladatokat.

Szép élményekkel tértek haza a kirándulásról.

Forrás: Hamvas Béla Gimnázium


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek