Hír
2024. április 25.

Tűzoltó közgyűlés

Április 24-én tartotta meg évi rendes közgyűlését az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság.

A testület vezetőségén és tagjain kívül a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Emődi Ferencné, az Oroszlányi Járási Hivatal vezetője, Sári Ákos tűzoltó ezredes, a Komárom-Esztergom Vármegyei katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és Muzslai László, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka is.

A közgyűlés elsőként elfogadta a 2023. évi működésről szóló parancsnoki beszámolót. Szabó Imre elmondta, hogy jelenleg 16 fő a vonuló létszám, mely a közeljövőben 2 tűzoltóval fog bővülni. Tavaly több mint 300 riasztást kaptak, ebből 168 volt műszaki mentés, a többi tűzeset. Folyamatos a kollégák képzése, rendszeresen vesznek részt különböző gyakorlatokon, szakmai versenyeken. Két gépjármű fecskendővel rendelkeznek, melyek a karbantartásoknak köszönhetően jó műszaki állapotban vannak. Eszköz és szerszám állományuk a sikeres pályázatoknak köszönhetően frissül, bővül.

A beszámolóban az is elhangzott, hogy a helyi tűzoltók számos alkalommal vesznek részt városi rendezvények, civil szervezetek programjainak biztosításában.

Sári Ákos elismerően fejtette ki: Oroszlányban kiváló szakmai tevékenység folyik a Tűzoltóságnál, melyet nagymértékben elősegít a stabil gazdasági háttér. Az önkormányzat tavaly 75, az idén 100 millió forinttal támogatja a lánglovagokat, mely példaértékű!

Egyhangúan elfogadták a Felügyelő Bizottság beszámolóját a köztestület 2023. évi gazdálkodásának ellenőrzéséről, melyet Kis Ferencné dr. vázolt.

Szintén jóváhagyták Lazók Zoltán köztestületi elnök által előterjesztett 2023. évi közhasznúsági jelentést, a 2024.évi költségvetést tartalmazó előterjesztést, valamint a tagdíj mértékére és fizetési módjára tett javaslatot.

Az oroszlányi tűzoltók május 4-én koszorúzással emlékeznek védőszentjükre a Szent Flórián téren, május 25-én pedig vármegyei tűzoltóversenyt és családi napot szerveznek a Bányászati Múzeumban.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek