Hír
2024. február 17.

Béremelés az önkormányzati foglalkoztatottaknál

Az utóbbi években, Oroszlányban is egyre nagyobb problémát jelent az intézményekben dolgozó szakképzett munkaerő elvándorlása. A helyzet kezelésére a helyi önkormányzatnak új eszközöket kellett keresnie, hogy megőrizze dolgozóit és vonzóbbá tegye számukra az intézményeiben való elhelyezkedést. Ennek érdekében Oroszlányban prioritásként kezelték a dolgozók munkájának anyagi elismerését a 2024. évi költségvetés tervezése során.

A költségvetési tervezés folyamatában kiemelt fontosságot kapott a köztisztviselők juttatásainak emelése és az egyenlőtlenségek csökkentése. Az intézkedések részeként egységesen 400. 000 forint cafetéria összeget irányoztak elő minden önkormányzati intézmény dolgozója számára, valamint összességében 20%-os bérfejlesztést terveztek be számukra.

A Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló törvény lehetőséget adott a képviselő-testületnek arra, hogy meghatározza a köztisztviselők illetményalapját a költségvetési törvényben meghatározott alap feletti összegben. Ennek eredményeként az illetményalap mértéke 2024-ben 80.000 forinttal emelkedik, ami jelentős előrelépés a dolgozók számára.

Oroszlány Város Önkormányzata bízik abban, hogy az új juttatási rendszere hatékonyan járul hozzá a dolgozók megtartásához és az új munkaerő vonzásához.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek