Hír
2024. január 01.

Újévi köszöntő

Kedves Oroszlányiak!

Immár 2024-et írunk, szeretettel köszöntöm Önöket az Újév alkalmából!

Eljött az idő, amikor számvetést készítünk, végig gondoljuk a mögöttünk hagyott esztendőt, és elhatározzuk, mi mindent tehetünk ismét az újévben egymásért, a városunkért, családunkért és szeretteinkért! Gondolataink megfogalmazása közben mégis bennünk él a félelem és a kérdés is: Mit hoz a jövő, mit rejtenek a következő év naptárjának lapjai?

Edith Pierce, angol származású amerikai költő erre a kérdésre a következő egyszerű választ adta: „Kinyitjuk a könyvet; a lapjai üresek. Mi magunk írjuk be a szöveget. A könyv címe „Lehetőség”, az első fejezeté pedig az, hogy „Újév”.

A kérdésre adott válasz tehát nagyon egyértelmű és egyszerű. Itt állunk az új lehetőségek, a jövőbeni célkitűzések kapujában, egy évnyi tapasztalattal okosabban, egy évnyi tudással gazdagabban, és egy év történéseivel bölcsebben, mint tavaly ilyenkor.

Így visszatekintve az óévre elmondhatjuk, hogy akkor is számos kétséggel és bizonytalansággal indultunk neki, mégis a szorgalom, az önbecsülés, az egymásba vetett hitünk, az összefogás ereje eredményekké formálódott.

Elkészült például a bölcsőde új szárnya, korszerűsítettük az Idősek Gondozóházának elavult épületét, és városszerte 1200 lámpatestet cseréltünk energiatakarékos fényforrásra. Megszépült a borbálai játszótér, bővült a városi kamerarendszer, KRESZ pálya és hulladékudvar létesült.

Egy város számtalan kis közösségből áll össze. Párok, családok, baráti körök, civil közösségek. Rohamosan változó világunk pedig próbára tesz mindnyájunkat. Sajnos, van mit kivédenünk. A szinte áthidalhatatlan vagyoni és kereseti különbségeket, a pályakezdés, családalapítás, lakáshoz jutás emberpróbáló nehézségeit. Az évszázadokon át időtálló szakmák rohamos értékvesztését, az erkölcsi értékrend átalakulását.

Ellenük egyetlen közös eszközünk van: ha mind többen, és minél szorosabban fogjuk egymás kezét. Ne hagyjuk, hogy a hétköznapjaink fordítsanak minket egymás ellen. Ne hagyjuk magukra a gyengébbeket, a kiszolgáltatottakat, és főleg az időseket. Azokat, akik mindannyiunk közül a legtöbb megszívlelni érdemes élettapasztalatot és emberismeretet gyűjtötték.

Természetesen mindig találunk olyan dolgokat is, amelyeken szeretnénk még változtatni, de pontosan ezért van az újesztendőbe vetett hitünk és a hozzá fűzött reményeink.

A 2024-es év ismét mozgalmas lesz városunk életében, hiszen a település várossá nyilvánításának 70 évfordulóját ünnepeljük majd. Ennek alkalmából számos izgalmas esemény vár ránk. Ezek a rendezvények nemcsak múltunk tiszteletére szolgálnak, hanem lehetőséget teremtenek arra is, hogy közösen tervezhessük jövőnket.

Ezekben az pillanatokban - a személyes jókívánságok mellett - mindannyiunknak az lehet a legfőbb vágya, hogy legyen békében és egységben bővelkedő a világunk, szűkebb és tágabb pátriánk, városunk.

Segítségüket, támogatásukat megköszönve kérem Önöket, hogy 2024-ben is legyenek partnerek városunk fejlődésének előmozdításában, vegyenek részt Oroszlány mindennapi életében!

Találja meg valamennyi oroszlányi polgár a közös együttlétből eredő örömöt, s az együtt töltött napok, órák feledtessék a hétköznapok nehézségeit.

Boldog Új Esztendőt kívánok!

Lazók Zoltán polgármester


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek