Hír
2023. december 20.

Karácsonyra hangolódva

A karácsonyi ünnepkör üzenete elsősorban a keresztény hitben rejlik. Az ünnepkör négyhetes előkészületi időszakkal, az adventtel kezdődik. Az advent a várakozás és a készülődés ideje, amikor a gyertyák fénye arra emlékeztet bennünket, hogy keressük önmagunkban a jót, a nemeset.

De arra is emlékeztet bennünket a várakozás időszaka, hogy az életnek van értelme, és hogy az emberek közötti szeretet és béke fontos. A karácsonyi ünnepkör alkalmat ad arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és elgondolkodjunk az életünkön, hogy közelebb kerüljünk szeretteinkhez – ezek a gondolatok is megfogalmazódtak szerda délelőtt a Benedek Elek iskola karácsonyi ünnepségén, amin ott volt Lazók Zoltán polgármester mellett File Beáta jegyző is.

Az intézmény feldíszített tornatermében, sok-sok ajándék várta a gyerekeket a fenyőfa alatt, a diákok mellett pedig jelen voltak a szülők, szponzorok és támogatók is.

Szinte valamennyi korosztály színre lépett az ünnepi programban, kezdve a 3-4. osztály hópihe táncától a végzősök műsoráig, versek, táncok, dalok és jelenetek segítették a készülődést, a karácsonyra hangolódást.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek