Hír
2023. december 18.

Az idős lakosokra is figyelmet fordít a város

A városban élő idősebb korosztály számának növekedése arra sarkallta az önkormányzatot, hogy kidolgozzon egy átfogó stratégiát az idős lakosság igényeinek kielégítésére és az őket érintő szolgáltatások bővítésére.

Ezért a város 65 év feletti lakosainak legalább 25%-át kívánják bevonni egy felmérésbe, ezáltal megfelelő reprezentációt és pontos képet kapva az idős lakosság igényeiről. A program adatgyűjtési része két hónapig tart majd, ezt követően pedig egy hónap áll rendelkezésre azok feldolgozására és jelentés formájában való összeállítására.

A tervezett felmérés mögött az áll, hogy az önkormányzat pontos képet szeretne kapni a 65 év felettiek életéről és igényeiről. Egy korábbi felmérésben mintegy 1100 fő vett részt, ami már szolgált adatokkal az idős lakosság helyzetéről, de az elmúlt évek változásai miatt újabb információkra és aktualizált adatokra van szükség.

A felmérésben szociális szakemberek és időseket segítő civil szervezetek tagjai is közreműködnek, ezzel a résztvevőknek minden segítséget megadnak a pontos és megbízható adatok szolgáltatásához.

Az adatgyűjtés, és az ennek nyomán születő intézkedések várhatóan lényegesen hozzájárulnak majd a városban élő idős lakosok életminőségének javításához és az őket érintő szolgáltatások fejlesztéséhez.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek