Hír
2023. december 17.

Tánc és zene színesítette a harmadik adventi szombatot

Két esemény került a VIII. Oroszlányi Adventi Kulturális Programsorozat december 16-i műsorába.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében „Ajándék" címmel a Hébé Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak igazi adventi, karácsonyi hangulatot idéző táncos előadást.

A megható produkciót egy szomorú esemény árnyékolta be. Hosszú éveken át - szoros együttműködésben a Művelődési Központtal - Takács Tímea igazgató narrálta a művészeti csoport gála előadásait. Tragikus halála miatt a december 16-i tánc show konferálás nélkül zajlott le. A Hébések így adóztak emlékének.

Ezt követte a szabadtéri színpadon a Switch Zenekar adventi koncertje, melyen az együttes vidám, táncolható soul és blues számokat adott elő. Mint vallják, ki kell tudni kapcsolni néha, váltani kell a hétköznapok rutinja és az élő zene megismételhetetlen energiája között. A hat fős formáció kivételes hangszeres tudása méltó emlékképeket idézett fel Aretha Franklin, Slim Harpo, Joss Stone, Ray Charles és Etta James zenéivel. Hangzásban a dob meg a basszus mellett a női ének köré fonódtak a gitár, a zongora és a szájharmonika dallamai.

És miközben a gyerekek a színpadon ropták a táncot, illetve a húrok közé csaptak a zenészek, a Szent Borbála téren az adventi vásár várta a városlakókat.

A rendezvényeken készült fotógaléria itt tekinthető meg:
https://oroszlany.hu/media/fototar/2023/12/16/advent-3


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek