Hír
2023. december 12.

Első regényes oroszlányi vendég

Az „Így írnak Ők..” sorozat újabb előadásán Deés Szilvi: A kék fotel – amely akkor is meghallgat, ha már nincs kinek mesélned című kötetét mutatták be hétfőn délután, az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében.

A szerzővel Sugta Klára művészetterapeuta beszélgetett. A könyv nehéz témát dolgoz fel, ami még ma is tabunak számít. Mit kell tenni, amikor valakinek meghal a szerelme, mit vár tőle a társadalom? A könyv két főszereplője, Zsófi és Gergő történetén keresztül mutatja be, hogy a veszteség utáni egy évben a magára maradt társ miként tudja feldolgozni a történteket.

Ha a gyászra gondolunk, általában egy szeretett családtagunk elvesztése jut eszünk, azonban gyászt nem csak ezekben a konkrét helyzetekben élhetünk át. Gyászt élünk meg egy szakítás során, egy sikertelen vizsga után, vagy akár akkor is, amikor egy másik városba, országba költözünk. Ami közös ezekben az eseményekben, hogy megváltoztatják a világról, önmagunkról alkotott képünket. Ilyenkor hozzá kell igazítanunk a gondolkodásunkat a megváltozott valósághoz. Az érzelmi terheléshez az is nagymértékben hozzájárul, hogy a korábban állandónak hitt jelenségek szűnnek meg állandónak lenni.

Deés Szilvi elmondta, hogy sok mindenre megtanították a történtek. Végig kell menni a gyászfeldolgozás folyamatán, és ha szükséges, segítséget kell kérni ebben.

A könyvbemutató végén a résztvevők betekintést kaptak a művészetterápia varázslatos világába is az advent, a karácsony jegyében.

A zárszót követően a szerző dedikálta kötetét az érdeklődők számára.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek