Sport
2023. december 10.

Őrült végjátékban verte az OSE a Kaposvárt

Nagyon mélyről jött vissza a Kaposvár, de nem tudta kiharcolni a győzelmet.

MVM-OSE Lions – Kometa Kaposvári KK 85-84 (20-24, 35-14, 12-21, 18-25)

Oroszlány: Ruják 11/9, Riddley 9/3, Szabadfi 5/3, Hollis-Jefferson 13, Polutak 11. Csere: Gholston 25/6, Thomas 9/9, Árva-File 2.

Kaposvár: Krnjajski 1, Abell 27/9, Paár 4, Koprivica 13, Jackson Jr. 15/6. Csere: Eaddy 18/12, Fazekas 6, Bogdán B. -, Puska B. -, Halmai -.

A forduló előtt négy győzelmet számláló MVM-OSE Lions a szintén négy sikerrel álló Kometa Kaposvári KK-t fogadta a kosárlabda bajnokság 11. fordulójában.

A Kaposvár diktálta a tempót, amit bírt a hazai gárda: 2-2 majd 4-4 volt az állás. Jackson kettese ült, és a büntetőjét is bedobta, majd Paár és Abell is betalált kétszer – közte csak Riddley jegyzett pontot hazai oldalról (6-13). Időt kért az OSE, ami után 13-19-ig még tartotta előnyét a KKK, azonban Riddley, Polutak és Gholston révén fordított a házigazda (20-19). Abell duplája nyitotta az első negyed utolsó percét, majd a kaposvári légiós triplája is talált, ezzel alakult ki a 20-24-es állás.

Gholston triplájával közelített az OSE, Eaddy kintről válaszolt, de Ruják trojkája is célba ért – triplaesőt hozott a második negyed első perce. Fazekas kettesét Thomas is egy hármassal ellensúlyozta, de az egyenlítő oroszlányiak öröme még nem lehetett teljes: Eaddy kettese ült. Bő egy perccel később Thomas újabb hármasával már a hazaiaknál volt az előny, majd sorozatban dobott saját harmadik, csapata ötödik triplájával meg is erősítette a vezetést. 40-33-nál kért időt a Kaposvár. Ez azonban nem törte meg a hazaiak lendületét: 12-2-re hozták a következő etapot, így Abell triplája 52-35-nél már csak szépítésre volt elég – a fordulásból ráadásul Gholston is dobott egy nagyot, 55-38-ra módosítva a félidei eredményt.

Lendületben maradt az OSE, a harmadik negyed elején már a húsz pontot is átlépte a különbség, ami a negyed közepéhez érve sem változott (65-43). Az addig megszokottakhoz képest viszont pontatlanabbá vált az oroszlányiak támadójátéka, négy perc alatt csak két pont érkezett a csapattól, így visszajött húszon belülre a Kaposvár (67-51). Amilyen jól kezdték a félidőt a hazaiak, olyan rosszul zárták: a Kaposvár megrázta magát, és a folytatásban lenullázta riválisát. Abell, Eaddy és Jackson további nyolc pontot szállított, így 67-59-cel zárult a harmadik etap.

Abell nyitotta a negyedik negyedet egy kettessel, majd lecsorgó triplája után csak részben lélegezhettek fel a hazaiak: Eaddy, aztán Paár is támadópattanót szedett, utóbbi befejezése pontos volt (67-63). Ruják hármasa ébresztette a(pontszerzésben alvó Oroszlányt, majd Gholston is betalált. Kiegyenlített játékot hozott a folytatás, sikeres akcióra sikeres akció volt a válasz, így a negyed közepét átlépve sem változott a különbség (80-70). Koprivica két pontot tett még a kaposvári oldalra, aztán Abell harcolt ki faultot miközben a dobása célba ért. A büntetőt is bedobta, majd egy kivédekezett OSE-támadás után Eaddy egy újabb távolival kettőre hozta fel a vendégeket (80-78). Időt kértek a hazaiak, Ruják hármasa érkezett utána, de a fordulásból Eaddy is kintről talált be. Negyven másodperccel a vége előtt Abell keze is kintről sült el, az első negyed közepe után ismét vezetéshez juttatva ezzel a vendégeket. A fordulásból Ruják tett vissza egy támadó-lepattanót, az OSE javára fordítva ezzel a meccset. A végén Abell hármasa csak a gyűrűt találta el, így nagy csatában az OSE ünnepelhetett – 85-84.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek