Hír
2023. december 08.

Díszpolgári címet kapott Lazók Zoltán

December 7-én, Oroszlány szlovákiai testvérvárosában Vágsellyén ünnepi testületi ülés keretében díszpolgárrá avatták Lazók Zoltánt.

"A két város kapcsolata közel 30 éve tart. Erről tanúskodik a hosszú évek óta tartó barátság, melyek már régóta felülmúlták a formális határokat. Teret adtak művészeinknek, kulturális együtteseinknek, gyermekeinknek, időseinknek, önkénteseinknek. Mindez annak köszönhető, hogy Lazók Zoltán teret teremtett mindennek. Tudjuk és érezzük, hogy mi, vágsellyeiek Oroszlány szívében ott vagyunk. Ez nem nevezhető másnak, mint különlegesnek és ezért elismerés jár.

Már mielőtt a polgármesteri székbe ült volna, nagy érdeklődést mutatott városaink együttműködése iránt. Oroszlányban Szlovák Önkormányzatot létesítettek, ápolják a nemzetiségi hagyományokat. Rendszeresen szerveznek ünnepségeket, amelyeken mi is részt veszünk, így különféle rendezvényekkel gazdagítjuk egymás kulturális programjait. Tapasztalatokat cserélünk az önkormányzat működésével kapcsolatban, rendőrségeink is jól együttműködnek. Számos sikeres közös projektünk van. Említsük meg a játszóteret, amikor is mi megépítettük a kulturális műemlékük miniatűrjét, ők pedig a mi kastélyunk hasonmását.

Oroszlány és Vágsellye közötti partnerségi kapcsolatok rendkívüli és hosszú távú támogatásáért, valamint mindkét város kulturális, sport és társadalmi életének kölcsönös gazdagításáért Vágsellye Díszpolgára címet adományozunk Lazók Zoltán polgármester úrnak!" – mondta ünnepi méltató beszédében Jozef Belicky, a szlovák testvértelepülés vezetője.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek