Sport
2023. november 26.

A második félidőben fordított az OSE

Hiába vezetett az első félidőben a Körmend, hazai győzelem született a kosárlabda bajnokság 9. fordulójában.

MVM-OSE Lions - Egis Körmend 87-76 (14-21, 18-18, 32-22, 23-15)

MVM-OSE Lions: Ruják 5/3, Balsay 7/3, Riddley 25/9, K. Thomas 16/3, Polutak 9.
Csere: Hollis-Jefferson 5, Gáspár 2, Szabadfi 1, Gholston 17/6.

Egis Körmend: Takács K. 16/6, Morgan 22/9, Ferencz 9/9, Durázi 6, Tolbert 16.
Csere: Kiss M. 3/3, Sylla 2, Herczeg 2.

Villámrajtot vett a Körmend, három és fél perc elteltével Takács dupláját követően 2-11 állt az eredményjelzőn. Balsay kosarával zárkózott az Oroszlány, ám Morgan erre triplával válaszolt. Magabiztosan, tíz pont körül vezetett a Körmend, a hazaiaknak csak egy-egy kosara akadt Gholston vagy Riddley révén. Végül közelebb jött az OSE, hétpontos hátrányból várták a felek a folytatást (14-21).

Tolbert pontjaival indult a második negyed, amire Polutak és Hollis-Jefferson válaszolt. Herczeg visszaállította a korábbi tízpontos differenciát, majd Riddley egy hármassal válaszolt rá. Polutak kosarát követően már csak öt pont volt a felek között, de az ellentámadásból Morgan büntetőzött háromszor is pontosan. Balsay és Riddley pontjaival visszajött egészen 29-30-ra az oroszlányi csapat, azonban a negyed hajrája körmendieknek sikerült jobban (32-39).

Gholston pontjaival bekezdett az OSE a harmadik negyedben, másfél perc alatt csak egy pont maradt meg a hátrányukból. Ekkor Ferencz talált be távolról, megtartva ezzel csapatának a vezetést, ám a 25. percben Gáspár zsákolását követően már a hazaiaknál volt az előny. Tolbert és Morgan pontjaira építve újra a vasiak vezettek, ám Riddley a túloldalon megállíthatatlan volt. A negyed utolsó percében két hármast is a helyére küldött, így három ponttal a hazai csapat vezetett a záró játékrész előtt (64-61).

Izgalmas negyedik negyedre volt kilátás, ami később be is igazolódott. Felváltva vezettek a csapatok, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Az OSE-ban Riddley gyártotta a pontokat, míg a vendégeknél Cook távollétében Morgan vállalta magára a vezér szerepét. Az utolsó percbe 80-76-os hazai vezetés mellett mentek bele a csapatok. Hollis-Jefferson nem hibázott a büntetővonalról, majd Thomas is bedobott egyet. A körmendiek elhibázták a támadásukat, Thomas zsákolásával pedig eldőlt a találkozó (87-76).

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek