Hír
2023. szeptember 19.

Reggelivel várták a bringásokat

Idén szeptember 16. és 22. között, immár huszonkettedik alkalommal rendezik meg világszerte az EURÓPAI MOBILITÁSI HETET, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának hazai koordinátora 2023-tól az Építési és Közlekedési Minisztérium.

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT 2023-as témája az energiatakarékosság, mottója:
"Takarékoskodj az energiával!"

Miért fontos az energia megtakarítás a fenntartható városi mobilitás révén? Mert az energia- és mobilitási szegénység növekszik a lakosság és a vállalkozások magasabb költségei miatt Európa-szerte. Eközben a tömegközlekedés működtetése továbbra is nagy kiadást jelent a városi költségvetés számára – ennek a költségnek az energia hatékony közlekedéssel történő csökkentése támogatni fogja a megfizethető és fenntartható közlekedési infrastruktúrákat.

Az EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT programjához harmadik alkalommal csatlakozott Oroszlány Város Önkormányzata. A bringás reggelik létrejötte a kerékpáros közösséget dicséri. Az első reggeliket néhány elszánt bringás önkéntes szervezte, hogy ezzel kedveskedjenek az akkor már bringával közlekedő társaiknak. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott ismét városunk is.

Szeptember 19-én a kerékpárral, rollerrel érkezőket reggelivel várták a város két pontján, a Mester és Bláthy Ottó utca sarkán, valamint a Szent Borbála téren. A kerekezőket az esős idő sem tántorította el, közel 200-an álltak meg egy kis finomságra, üdítőre az osztó helyeken.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek