Hír
2023. szeptember 08.

Az olvasás világnapja

Az UNESCO 1965 novemberében jelölte ki a szeptember 8-i dátumot, így idén már 58 éve ünnepeljük a világnapot.

Az olvasás pozitív hatásait bárki élvezheti, aki könyvet vagy akár egy újságot vesz a kezébe. Unaloműző, fejleszti a képzelőerőt, a szókincset, a helyesírást, fogalmazáskészséget és még sorolhatnánk. Manapság a digitális eszközök hatását ellensúlyozandó, igen népszerű kihívásokkal is megmérettethetjük magunkat. Ezek lényege, bizonyos idő alatt, minél több könyv elolvasása.

Aki szeret olvasni annak ez a nap csupán egy sok közül, mert az év 365 napján amúgy is körbe veszi magát olvasnivalóval. Legyen szó regényről, krimiről, szépirodalomról, szakkönyvről, mesekönyvről, verseskötetről, vagy akár folyóiratról, ma egy picit álljunk meg, foglaljunk helyet kedvenc fotelünkben, vagy valamiképpen „lopjunk el” egy kis időt a külvilágtól és adjuk át magunkat a betűknek. Lehetőleg a nyomtatott betűnek a Gutenberg-galaxisban, akkor is, ha azt már egyesek feláldozták a digitális világnak.

Olvasni jó, mert súlyosan károsíthatja a tudatlanságot!

A népszerű író, Stephen King frappánsan foglalta össze az olvasás lényegét és fontosságát: "Aki könyvet olvas, kezdetnek éppúgy hajlandó eltársalogni az időjárásról, mint akárki más, de innen általában tovább is tud lépni."


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek