Hír
2023. szeptember 04.

Főzőverseny és mise is volt a zárónapon

A Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar reggeli ébresztőjével vette kezdetét a vasárnapi program az oroszlányi Bányásznapon.

A jeles nap alkalmából délelőtt szabadtéri szentmisére került sor a Bányászati Múzeumban, majd az Accordis zenekar előadása következett.

Közben elstartolt a „Kerékpározz egy bringáért, vagy kettőért!” elnevezésű bányásznapi tekerő verseny.

22 csapat részvételével, szintén délelőtt rajtolt a múzeum területén a Bányász Ételek Főzőversenye a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében. Az ízletes ételek a zsűrit is lenyűgözték, nehéz volt döntést hozniuk a finomabbnál finomabb főzetek között. A versenyt végül a „Pál-Inkák” csapata nyerte meg, míg idén két második helyezés lett kihirdetve, melyet a „Gee Power” és a „Marha jó” csapat vihetett haza. Az ítészek különdíjban részesítették az „Otthonom Oroszlány” és a „Tűzoltók” szakácsait.

Az eredményhirdetés után az Bányász Klub és Közösségi Rendezvényház szervezésében családi nap vette kezdetét. A rendezvénytéren egymást követték a szereplők. Elsőként zumba óra következett a Bius Teammal, melyet a Koryu Dojo Karate csoport bemutatója követett.

Kalap Jakab gyermekkoncertje után a Kadarka Társulat zenés, táncos műsora szórakoztatta a közönséget, majd Kökény Attila énekelt a publikumnak. Ezt követően, a bányásznapi kerékpártúra eredményhirdetésén Lazók Zoltán polgármester, illetve a szervező, az Oroszlányi Tekergők Kerékpáros Szakosztály nevében Torma Lajos adta át a jutalom kétkerekűket a nyerteseknek.

Az esemény két koncerttel folytatódott. Elsőként New Level Empire lépett színpadra, végül Tóth Gabi és a Fricska Táncegyüttes koncertje zárta a napot.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek