Hír
2023. augusztus 30.

Új állampolgárok

Öt új magyar állampolgár vehette át honosítási dokumentumait Rajnai Gábor alpolgármestertől és Kulcsár Viktória anyakönyvvezetőtől kedden délután a Közös Önkormányzati Hivatalban.

Az anyakönyvvezető külön köszöntötte Orosz Ilonát, akit Magyarország Köztársasági Elnöke a magyar állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény 5 § alapján visszahonosított, majd a következő gondolatokat fejtette ki:”Arra kérem Önöket, hogy szeressék hazánkat, de méltó fiai maradjanak az előzőnek is. Próbáljuk átélni, amit most Önök érezhetnek. Tudjuk, hosszú út vezetett idáig. Nem lehet feledni azt a földet, amelyre gyereklábunk először lépett, hol anyánk beszélni, hinni tanított. Nem ígérhetünk derűs eget, gondtalan, boldog életet, de szabadságot, emberi jogokat, munkás élettel való boldogulást nyújthatunk. Tudjuk, hogy nem csodát várni jöttek hozzánk, családjuk számára akarnak biztonságos, boldog jövőt építeni. Ehhez minden segítséget megad Önöknek új hazájuk. Magyar állampolgárrá válásuk napján azt kívánom, hogy érezzék itthon magukat Magyarországon és Oroszlányon”.

Rajnai Gábor alpolgármester miután átadta a honosítási okiratokat, így üdvözölte az új állampolgárokat: „Köszönöm, hogy új otthonuknak városunkat, Oroszlányt választották. Nem tudom, hogy mi vezette Önöket ebbe a városba, de azt tudom, és nyugodt szívvel mondhatom, hogy jól választottak. Hiszem, hogy hamarosan eljön az az idő is, amikor városunkat otthonuknak fogják tekinteni. De soha ne feledjék el azt az országot ahonnan származnak, járjanak vissza, tartsák a kapcsolatot az otthoniakkal! Építsék fel azt a láthatatlan hidat, amely összeköti Önöket az ott maradottakkal és összeköti a két országot és a két népet! Találják meg a helyüket Oroszlányon, Magyarországon. Mindannyiunkra vár a feladat, hogy hittel és reménnyel nézzünk a jövőnk elé. Azt kívánom, érezzék jól magukat városunkban, találjanak barátokat, jó munkát, munkahelyet”.

A megható ünnepség a Himnusz közös éneklésével zárult.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek