Hír
2023. augusztus 11.

Ismét hulladék ügy

Július 1-jétől alapjaiban változott meg a hulladékgazdálkodás és szállítás Magyarországon. A tevékenység koncesszióban a MOHU Mol Zrt.-hez került. A lakosság ebből egyelőre annyit érzékel, hogy megnyitott városunkban a hulladékudvar, illetve előfordulhat, hogy a szemétdíj számlája más szolgáltatótól érkezik majd.

A lakosság mellett azonban új szabályok vonatkoznak a vállalkozásokra és az önkormányzatra is. A szabályozás itt már kevésbé egyértelmű. Minden település várja, hogy megjelenjenek végre azok a rendeletek, amelyek szerint július 1-e óta működnie kellene a rendszernek.

Addig pedig helyi szinten kell megoldani az illegális, valamint a települési hulladék elszállítását - a közterületeken lévő badellák ürítését - a városban, mert a hulladékszállítás nem várhat napokat vagy heteket.

Erről, a hulladékszállítási közszolgáltatás megváltozott körülményeiről egyeztettek a Közös Önkormányzati Hivatal, az OKÖ Zrt és az OIH Zrt képviselői augusztus 9-én. Több ötlet is felmerült a többlethulladék elvitelének helyi szabályozására, amelyet most a hulladékszállítás regionális koordinátorával kell egyeztetni. De amíg a hivatalos válasz megérkezik, az OKÖ Zrt addig is elszállítja a hulladékot.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek