Sport
2023. június 25.

Streetball

Június 24-én, szombaton ismét megmozdult a város. Kosárlabdától dübörgött az aszfalt a Szent Borbála téren, ahová visszatért a hazánkat is meghódító utcai kosárlabda bajnokság, a Streetball Challenge Hungary.

99 induló csapat, 13 pálya, értékes nyeremények, látványos show műsor, zene, étel, ital és meglepetés fellépők garantálták a tökéletes szórakozást.

Számos ügyességi játék – többek között 3 pontos dobóverseny, büntetődobó-verseny, zsákolóverseny -, habparty, zumba is színesítette a fergeteges sportrendezvényt, továbbá fellépett az akrobatikus mutatványaival már jelentős nemzetközi hírnévre szert tevő Face Team is.

A régióban Oroszlány kosaras fellegvárrá nőtte ki magát, soha nem látott népszerűségnek örvend ez a sportág, amit mind többen kedvelnek és művelnek. A streetballt grundokon, utcákon és parkolókban játsszák, 3-3 elleni játékban, egy palánkra. Elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok. A legfőbb cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és nem utolsó sorban a játék – mondta Lazók Zoltán polgármester.

A rendezvény immár nemzetközi kategóriába lépett, hiszen neveztek csapatok Szlovákiából és Romániából, sőt az újabban a streetball rendezvényeken egyre gyakrabban felbukkanó mongol csapatok is pályára léptek.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek