Önkormányzat
2023. június 15.

Tervezik az autóversenyt

Egyeztető megbeszélésre érkezett szerdán városunkba Füredi András, a Bányásznapi Oroszlány Rallye szervezője.

Lazók Zoltán polgármester a városházán fogadta a rendezvény mentorát, akivel közösen tekintették át az augusztus 26-27-re tervezett „Oroszlány Város Vándordíjáért” zajló kétnapos autóverseny lehetőségeit.

Az elképzelések alapján, az elmúlt évhez hasonlóan a gépátvétel és a szerviz-park bekerül a belvárosi parkolókba (uszoda pakolója, volt buszpályaudvar, BorgWarner parkolója). A rajtceremónia a Rákóczi úton, a Közös Önkormányzati Hivatal előtt várja az érdeklődőket. A versenyiroda kialakítására a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kiállítóterme nyújthat lehetőséget.

A hagyományokhoz hűen, a bányásznapi rendezvénysorozat felvezetéseként, az azt megelőző hétvégén rendeznék meg a Nemzeti Autósport Szövetség Sprint Bajnokság futamát, melynek útvonala változatlanul az Oroszlány-Pusztavám közötti, egyébként gyér forgalmú, ám annál kanyargósabb útszakasz lenne.

Füredi András elmondta, hogy a tavalyi programot követően a versenyzők és a nézők egyaránt elismerően nyilatkoztak a város együttműködéséről, az ünnepélyes rajt körülményeiről, a pálya nyomvonaláról, és többen érdeklődtek már nála az idei folytatásról.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek