Önkormányzat
2023. január 01.

Újévi köszöntő

Kedves Oroszlányiak!

Régi hagyományként köszöntjük Magyarországon az Új évet a Himnusszal. Ezzel lezárjuk az Óévet és megnyitjuk az Új esztendőt, amely reményekkel, elvárásokkal és feladatokkal tölti meg mindennapjainkat.

Az elmúlt években sem volt ez másképpen, számos kívánságot, reményt fogalmaztunk meg az Új évvel kapcsolatban, bízva abban, hogy ezek valamilyen formában teljesülni fognak. Azonban be kell látnunk, az élet olyan kihívásokkal állított szembe bennünket, amelyre talán csak nagyszüleink emlékeznek a világháborús időszakból. Számos kétség, talán néha reménytelenség és kilátástalanság is megbújt szívünkben, nem látva a holnap kihívásait. De a magyar ember természetéből adódik, hogy minden rosszon, nehézségen túljut, és mindenben képes megtalálni a jót, mindenből képes kihozni a legjobbat.

Így visszatekintve az óévre elmondhatjuk mi is, hogy számos kétséggel és bizonytalansággal indultunk neki, mégis a szorgalom, az önbecsülés, az egymásba vetett hitünk, az összefogás ereje eredményekké kerekedett. Sok feladatot sikerült elvégeznünk és számos olyan fejlesztést tudunk felmutatni, amelyek észrevehetően javítják városunk lakóinak életminőségét. Lift létesült a művelődési házban, megújult a könyvtár, város szerte járdák és utak kerültek felújításra, megszépült a Bányászati Múzeum, a Rákóczi Kultúrház udvara, és a Szent József kápolna is.

A vírushelyzet év eleji enyhülése sokat segített abban, hogy ismét felpezsdült kulturális és közösségi életünk, meg tudtuk tartani rendezvényeinket, melyeken a városban elő családok, barátok és közösségek ismét találkozhattak. Sokaknak természetesnek tűnik, de nekünk keményen meg kellett dolgoznunk azért, hogy valamennyi intézményünk rendben tudjon működni és el tudja látni feladatait.

Természetesen mindig találunk új feladatokat, amelyeket szeretnénk megoldani. Azt azonban már most tudjuk és látjuk, hogy a 2023-as év ismét küzdelmekkel lesz teli, és nagy megpróbáltatások elé állít valamennyiünket. Emberi sorsok, érzelmek és nehéz döntések. Ezek voltak és várhatóan lesznek minden család, minden közösség, így településünk legfontosabb kérdései is. Ezek jelentik a legnagyobb kihívást mindannyiunk számára a jövőben. A gazdasági következmények, az energiaválság szülte rengeteg várható változás mellett arra fogunk törekedni, hogy Oroszlány fejlődése, érdekérvényesítési lehetőségei bővüljenek. Ugyanakkor – mint bizonyára arról már értesültek, fájdalmas döntéseket kellett meghoznunk annak érdekében, hogy biztosítsuk Oroszlány működőképességét.

Nyolc éve vagyok a település polgármestere az Önök bizalmából, és talán a legnehezebb időszak előtt állok, mégis azt kívánom, hogy a 2023-as év mindannyiunk számára a remény éve legyen, hogy nehézségeink és gondjaink mellett örömmel és bizakodással élhessük meg az Új esztendőt. Ahogyan Paul Valéry fogalmazott: „A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik, akik nem hisznek az életben, hanem azokon, akik hisznek benne.”

Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves városlakónak szeretetben, egészségben, sikerekben gazdag boldog új esztendőt!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek