Kék hírek
2022. február 04.

Három az egyben

Néhány másodperc alatt három szabálysértést követett el egy autó sofőrje Oroszlányban.

Nem biztosított elsőbbséget a zebrán átkelő gyalogosnak egy járművezető Oroszlányban. A Dózsa György utca és a Népekbarátsága utca kereszteződésében lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen egy nő haladt át 2022. január 26-án délután. Egy Borbála-telep felől érkező gépkocsi sofőrje megállt, elsőbbséget biztosítva a gyalogosnak. Egy másik autó vezetője azonban a forgalom elől elzárt területen megelőzte ezt a járművet és anélkül, hogy a gyalogosnak megadta volna az elsőbbséget, továbbhajtott. Az esetről a térfigyelő kamera felvételt készített, az elkövetőt ez alapján azonosították az oroszlányi rendőrök. A 22 éves nő ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Az eset kapcsán az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:
  • A járművezetők mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

Kérjük, hogy mindig kellő körültekintéssel, a közlekedési szabályok betartásával közlekedjenek!

Forrás: police.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek