Sport
2022. január 16.

Győzött az OSE!

Az oroszlányi felnőtt férfi kosárlabdacsapat a kecskemétiek gárdáját fogadta szombaton a Krajnyik "Akác" András Sportcsarnokban.

MVM-OSE Lions - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 89-80 (26-23, 18-16, 21-20, 24-21)

OSE: Ihring 15/9, Mesicek 14/3, Carev 3/3, Minchev 15/3, Molnár M. 6. Csere: Ruják 8/6, Parrish 14/6, Tóth B. 6/6, Garamvölgyi 8/6.

A mérkőzés elején a vendégeknél volt az előny, a negyed közepén sikerült utolérnie az Oroszlánynak KTE-t, amikor az új szerzemény, Mesicek talált be távolról, ezzel 17-17-re módosítva az állást. Ezután ismét a vendégek jöttek fel, de Carev triplája már az OSE-nak jelentette a vezetést. Végül hárompontos előnnyel zárta az Oroszlány az első tíz percet.

A második etapban előbb felzárkózott egy pontra a Kecskemét, majd a vezetést is újra átvette. Ezután perceken keresztül mindkét csapat pontatlan volt támadásban, így nem változott a mérkőzés képe. A 17. perc környékén alakult ki az addigi legnagyobb különbség az oroszlányiak javára. Sokáig azonban nem örülhettek, fokozatosan javult a KTE. Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, és 2 ponttal nyerték a negyedet.

A második félidőt egyértelműen az Oroszlány kezdte lendületesebben, de a vendég gárda sem adta fel. A kecskemétiek végig ott loholtak az OSE nyakán, fel is jöttek két pontra, ezzel újra nyílt lett a találkozó. A folytatásban is felváltva estek a kosarak, de két-három ponttal a Krasovec-legénység tartott előrébb, amit még sikerült megtoldaniuk is a harmadik negyed utolsó percében.

A hazaiak kézben tartották a mérkőzést a záró tíz percben is, vezetésük egyszer sem forgott igazán veszélyben. Az 5-6 pontos különbség állandósult a két csapat között. A KTE-nél hiányzott az a kicsi plusz, amivel igazán izgalmassá tudták volna tenni a hajrát. Végül az utolsó percekben mutatott remek játékkal bebiztosította győzelmét az Oroszlány.

Forrás: BB1.hu


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek