Hír
2020. december 18.

Tilos szilveszterkor a petárda és a tűzijáték használata

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását – adta hírül a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán.

Kiemelték: petárdát máskor sem lehet árusítani, de ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni. Az erről szóló kormányrendelet szerda este jelent meg a Magyar Közlöny 280. számában.

A polgári célú pirotechnikai tevékenységekről szóló rendelet előírásait 2021. január 2. napjáig azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy pirotechnikai termékekre:

  • hatósági engedély nem adható ki, valamint a rendelet hatálybalépését megelőzően kiadott engedély nem használható fel,
  • az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel,
  • a 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetők.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint, aki szabálysértést követ el, azaz szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi, akár 150 ezer forinttal is büntethető.

Forrás:index.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek