Hír
2020. szeptember 03.

Színháziskola

Folytatódik a Színháziskola Komárom-Esztergom megyében, amely a Lázár Ervin Program keretein belül jött létre a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében. A 30 órás ingyenes, akkreditált képzésre nem csak pedagógusok jelentkezhettek, hanem mindenki, akihez közel áll a színház és a drámapedagógia.

Oroszlányban, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központban szerdán vette kezdetét az a szakmai továbbképzés, mely a színházat, előadó-művészetet szerető és értő generáció kinevelése érdekében támogatott formában valósul meg.

A továbbképzés célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a különböző közösségek életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadó művészeti produkciót és azt hogyan dolgozzák fel a résztvevőkkel. A képzés keretében tapasztalattal rendelkező drámapedagógus és művészeti szakemberek adnak módszertani segítséget a látogatásra való felkészítésben, majd a megtekintett produkció közös feldolgozására, a résztvevők befogadói magatartásának fejlesztésére.

A térítésmentes program ajánlott azok számára, akik érdeklődnek az előadóművészetek iránt, és munkájukban, tevékenységükben támogatják a színház, és tágabban az előadóművészetek iránt fogékony generációk kinevelését. Így kulturális intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, egyházak, oktatási és további intézmények, szervezetek nem pedagógus munkaköreiben tevékenykedő diplomás szakemberek részére egyaránt hasznos tartalommal rendelkezik.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek