Hír
2020. augusztus 15.

Zarándok út

Hetedik éve már, hogy minden évben a Nagyboldogasszony ünnepe utáni hétvégén zarándokok ezrei indulnak el a Mária Úton. Teszik ezt évről évre egyre többen, hirdetve a zarándoklás régi-új hagyományát itthon és külföldön egyaránt.

A csatlakozók számának növekedése igazolja, hogy ez a fajta közösségi élmény, a közös célért való tenni akarás egyre többeket mozgat meg, egyre többekben fogalmazódik meg, hogy valamilyen többlettel, lelki tartalommal töltsék meg aktív szabadidős tevékenységeiket.

Az idei év sok változást hozott. A rendkívüli helyzet megélése sokakat indított belső útra, igazi önfejlődésre. A mindenkori vírushelyzetnek megfelelő szabályok betartása mellett 2020. augusztus 15-én mindenki előtt nyitva állt a lehetőség, hogy útra kelljen és tegyen valamit a világ testi-lelki egészségéért. A teremtett világ és a benne élők épségéért.

E gondolatok szellemében szombaton reggel a Mária Út Egyesület szervezésében az oroszlányi Munkás Szent József Plébániáról is indultak gyalogos zarándokok, akik Csókakő érintésével érkeztek Bodajkra. A 26 km-es távon, útközben móri hívők is csatlakoztak a csoporthoz.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek