Hír
2020. június 19.

Indul a Víztorony Rádió

Míg az OVTV képes beszámolókkal, a 2840 városi újság nyomtatott formában szállítja a helyi híreket a városban élők felé, június 29-től egy új médium is elkezdi sugározni adásait az oroszlányiaknak, a Víztorony Rádió.

A rádió létrehozásának az ötlete a korona vírus okozta helyzet kapcsán született meg, hiszen veszélyhelyzetben a város egyik legfontosabb feladata a lakosság, minél több felületen történő napi tájékoztatása. Az ötletet tett követte, és a polgármesteri kabinet irányításával elindult a rádió meglehetősen hosszú engedélyeztetési folyamata. Ennek eredményeképpen június végén megkezdheti a munkát Oroszlány első online rádiója, melynek a városban működő médiumokhoz hasonlóan, a LÜN Kft. a gazdája.

Június 29-től, munkanapokon, reggel 8 órától, valamint 18 órától hallgathatnak szerkesztett műsorokat, két órában. A délelőtti két órás adás a városban élők naprakész tájékoztatását, míg az esti műsorsáv a szórakoztatását szolgálja. Az adások szerkesztője és műsorvezetője, a városi televízió képernyőjéről korábban már megismert Kiss Zita, aki délutánonként meglepetés műsorvezetőkkel is várja a hallgatókat.

A friss hírek, közérdekű információk és jó zenék mellett a város első internetes rádiója kiemelten fontosnak tartja a helyi tehetségek (zenészek, énekesek, művészek, sportolók) bemutatását, népszerűsítését, hiszen a Víztorony Rádió az oroszlányiaknak és az oroszlányiakról szól.

A médium közösségi jellegét hűen tükrözi, hogy egy valódi önkéntes összefogásnak köszönhetően született meg, hiszen a már említetteken túl Horváth Szilveszter, igent mondva az ötletgazdák megkeresésének, lelkesen vetette bele magát a munkába, biztosítva ezzel a rádió teljes technikai hátterét. Online rádióról lévén szó, az induláshoz szükséges stream szerver környezetet a budapesti Emmo Systems Kft. díjmentesen biztosítja, amiért köszönet illeti őket.

Amennyiben kíváncsiak az új médiumra, a várható műsorstruktúrára, a rovatokra, műsorvezetőkre, kulisszatitkokra, úgy csatlakozzanak a Víztorony Rádió, június 20.-án induló facebook oldalához.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek