Hír
2020. március 08.

A nőket ünnepelték a bányászok

Több mint 130-an vettek részt szombaton az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet nőnap alkalmából rendezett ünnepségén a Bányász Klub és Rendezvényház nagytermében. Az alkalom első percében, a nemrégiben elhunyt vezető, Eichardt János emléke előtt tisztelegtek az egybegyűltek, majd Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a megjelent hölgyeket.

-110 éve, 1910 augusztusában, Koppenhágában Clara Zetkin javaslatára határozták el, hogy Nemzetközi Nőnapot tartanak március 8-án annak emlékére, hogy 1857. március 8-án New Yorkban 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és munkaidő csökkentésért. Mára egész Európában, az amerikai kontinensen, de Kínában és Indiában is a nők köszöntésére használják e napot - fogalmazott az elöljáró, majd folytatta: A férfiak életében mindig központi szerepet játszott a nő. Nélkülük nincs élet, boldogság, szenvedély, és nincs öröm, szeretet. Nem csak adják az életet, hanem éltetik is azt, szeretettel, simogatással, kedvességgel. Mindezt teszik azért, hogy rohanó világunkban legyen egy kis sziget számunkra, a gondoskodás, a nyugalom szigete.

Az alkalmat Mórról és Vértessomlóról érkező vendégek is megtisztelték jelenlétükkel. Őket is szeretettel üdvözölte Torma Lajos, az oroszlányi Bányász Nyugdíjas Szakszervezet elnöke, aki az eddigi évekhez hasonlóan, idén is elismerő oklevelet nyújtott át két tagtársnak:

-Hagyomány, hogy minden évben megjutalmazzuk azokat, akik a szakszervezeti munkában kiemelkedően teljesítenek. A vezetőség és a bizalmi testület is úgy gondolja, hogy aki hosszú éveken keresztül maradéktalanul végezte a munkáját, és a mi nagy családunk tagja, annak illik megköszönni a tevékenységét. A vezetőség javaslatára ma két hölgy kapja meg kitüntetéseinket, melyhez mindkettőjüknek szívből gratulálok - fejtette ki az elnök.

Az okleveleket és az azzal járó ajándékot Kamper Veronika, a nyugdíjas alapszervezet gazdasági vezetője személyesen vette át az esten, míg a másik kitüntetett, Kelemen Pálné nem lehetett jelen a rendezvényen, ezért számára jövő héten adják át a munkájáért járó elismerést.

A Bányász Nyugdíjas Szakszervezet egy szál virággal, egy pohár pezsgővel, sőt, a Kadarka Társulat jóvoltából igazán színvonalas előadással is meglepte a hölgyeket, akik vastapssal jutalmazták a számukra bemutatott műsort.

A helyi fiatalok musical és operett összeállítását követően, ünnepi vacsorával, majd tánccal folytatódott a nőnapi mulatság.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek