Hír
2020. március 05.

Baráti beszélgetés

Számos meglepő és érdekes dolgot tudhattak meg azok, akik kedden délután ellátogattak a KFMKK kamaratermébe. Az Oroszlány Barátainak Köre égisze alatt, a Nyugdíjas Értelmiségi Klub társszervezésében került megrendezésre az idei első „Beszélgessünk” című program.

„Tavaly kezdtük el ezt az ankét sorozatot, idén elsőként Lazók Zoltánt hívtuk meg. Nem mint polgármestert, hanem egy embert aki Oroszlányon született, közöttünk él, itt építette fel a karrierjét, nevelte fel a gyermekeit, és városunkban éli mindennapi életét”- mondta Fátrai Erzsébet Márta, a rendező civil szervezet elnöke.

A vendég bevezetőként elmondta, hogy törzsgyökeres oroszlányi, igazi lokálpatriótának vallja magát. Beszélt gyermekkoráról, az iskolás évekről, a kollégiumi korszakról. Diákként szavaló versenyeket nyert, cselgáncsozott, majd gimnazista éveiben kosárlabdázott.

1982-ben került az Oroszlányi Szénbányák Vállalathoz villamos mérnökként. Több szabadalom is fűződik a nevéhez, többek között a bányászati létszámellenőrző berendezés is.

Nem véletlen, hogy 1987-ben Berlinben, ő képviselte Magyarországot a Szabadalmi Világtalálkozón. 1989-ben a Bányászati Világkiállításon tartott előadást Pekingben.

1994-ben saját mérnöki irodát alapított, majd 1998-ban Önkormányzati Képviselő és egyben a Pénzügyi Bizottság elnöke lett. Napjainkban is jelentős tisztséget tölt be, melytől függetlenül aktívan részt vesz városunk társadalmi és civil életében.

Három gyermek büszke édesapja, akik közül ketten a művészi pályát választották. Mint azt a végén elárulta, a rengeteg munka mellett számára a legnagyobb örömöt, az igazi kikapcsolódást az 5 imádott unokája jelenti.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek