Hír
2020. március 01.

Végigtáncolták a napot

Oroszlányon tartották a XXIX. Országos Táncművészeti Fesztivál első regionális elődöntőjét. Közel 250 táncos érkezett szombaton a KFMKK-ba, ahol délután két órakor kezdődött a nagy esemény. A verseny tétje a döntőbe kerülés volt, mely rendezvénynek Budapest ad majd otthont.

Az oroszlányi, regionális elődöntőre érkeztek csapatok Nyergesújfaluból, Kecskemétről, Érdről, Székesfehérvárról, Kőszegről, Esztergomból, Tökölről, Kaposvárról, és természetesen a Silhouette Balett fiatal tehetségei is megmérettették magukat.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége nem első alkalommal választotta Oroszlányt a regionális elődöntő színhelyéül, ugyanis a szervezőknek tetszett a művelődési központ, a színpad, és a fogadtatás is, tudtuk meg Csáky Máriától.

„A Dunántúli régióban városunkat a tánc fellegváraként szokták aposztrofálni, vagyis, ha Oroszlány, akkor tánc. Ennek az elődöntőnek a társszervezésével, illetve azzal, hogy teret adunk az ifjú tehetségeknek a megmérettetésre, ezt a hírnevet csak öregbítjük” – fejtette ki a Silhouette Balett művészeti vezetője.

A színházteremben megjelenteket Szalay Tamás, a Táncpedagógusok Országos Szövetségének alelnöke köszöntötte.

„Az Országos Táncművészeti Fesztivál megszervezésével lehetőséget biztosítunk a szövetségünkhöz tartozó kollégáknak, koreográfusoknak, táncpedagógusoknak arra, hogy az általuk vezetett együttesek, intézmények évről-évre bemutatkozhassanak egy szakmai zsűri előtt. Fontos, hogy megmutathassák azt, hogy egy év alatt mennyit fejlődtek. Idén Oroszlány az első állomása ennek a programnak. Két hét múlva Szekszárdon, azután Gödöllőn, Miskolcon és Makón is megrendezzük a válogatókat. A korcsoportonkénti döntők áprilistól zajlanak majd Budapesten” - mondta el az alelnök.

Az oroszlányi elődöntő zsűrijében Földi Béla, Harangozó Gyula-, és Jeszenszky Endre- díjas táncművész, táncpedagógus, koreográfus, a Budapesti Táncszínház művészeti vezetője elnökölt. A zsűriben helyet foglalt még Szakály György, Kossuth-díjas kiváló és érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának tagja, Szalay Tamás a TOSZ alelnöke, Molnár Krisztina, Nívó díjas táncpedagógus, szakíró és Takács Tímea, a KFMKK igazgatója.

A versenyzők több kategóriában mutatták meg tudásukat, helyi táncosaink négy produkcióval léptek színpadra. Idén nem csak a modern és kortárs kategóriát célozták meg, de egy jazz tánccal is meglepték a közönséget


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek