Közélet
2020. február 11.

Baráti közgyűlés

Hétfőn tartotta meg évi rendes közgyűlését Oroszlány Barátainak Köre. A Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok konferenciatermében megrendezett esemény résztvevőit – köztük Lazók Zoltán polgármestert és Rajnai Gábor alpolgármestert – Fátrai Erzsébet, a civil szervezet elnöke köszöntötte.

Elsőként a 2019. évi szakmai beszámolóra került sor.Városunk egyik legaktívabb egyesülete társszervezőként is számos program résztvevője volt a tavalyi esztendőben. Ilyen volt a faültetés, a jótékonysági gyűjtés és ételosztás, különböző előadások szervezése. Márciusban rendezték meg a Civilek Nőnapi Bálját, a közösségi disznóvágást, az Asszonybált, a télűzés jegyében a kiszebáb égetést.

A Föld Világnapja alkalmából erdőtisztításon vettek részt. Ismét jelen voltak a Civileké a Ház rendezvénysorozaton, majd húsvéti terítékversenyt szerveztek. Nagy sikert aratott a Pajtafesztivál, a Falunap és a Bányásznapi közösségi főzés is. Szeptemberben a Kulturális Örökség Napjára emlékeztek, októberben Időskorúak Kiválósága elismeréseket adtak át.

25 éves évfordulójuk alkalmából jubileumi tekézésre várták tagjaikat és támogatóikat, míg az év utolsó hónapjában aktív résztvevői voltak a Mikulás programnak, az adventnyitásnak és a Mézesbe sütött város című kiállításnak. Ezen túlmenően rendszeres részt vettek a városi rendezvényeken, koszorúzásokon. Sikerült folytatniuk a remek kapcsolatépítést két testvérvárosunk, Plochingen és Vágsellye hasonló társadalmi szervezeteivel.

Ezt követően a tavalyi pénzügyi beszámoló, a mérleg, eredmény kimutatás, kiegészítő melléklet és közhasznúsági jelentés elfogadására került sor. A közgyűlés szintén egyhangúlag jóváhagyta a Felügyelő Bizottság 2019-es beszámolóját is.

Végső napirendként az idei rendezvénytervezet került ismertetésére, mely gyakorlatilag az elmúlt esztendő projektjeivel azonos, néhány új elemmel színesítve. A Víz Világnapja alkalmából ismeretterjesztő előadást és üzemlátogatást terveznek. Az Oroszlányi Szegényeket Támogató Alapítvánnyal közösen érzékenyítő program megvalósítására törekszenek és nem utolsó sorban kapcsolódni kívánnak „A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban”, valamint a „Megyénk körül megyünk körül” pályázathoz.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek