Hír
2020. January 13.

Be kell jelenteni a kutakat

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény 2018. évi módosítása értelmében mentesül a vízgazdálkodási bírság és az eljárási díj megfizetése alól, aki 2020. december 31-ig kérelmezi az engedély nélkül létesített ásott, vert vagy fúrt kút vízjogi fennmaradási engedélyét.

A korábbiakkal ellentétben, 2020. január 1-től a települési önkormányzat jegyzőjének hatáskörébe tartozó ásott vagy vert kút engedélyezéséhez nem szükséges jogosultsággal rendelkező szakember által készített tervdokumentáció benyújtása, elegendő a 41/2017. (XII. 29.) BM rendelet szerinti tartalmú dokumentáció benyújtása vagy az oroszlany.hu oldalon, illetve az Oroszlányi Polgármesteri Hivatalban elérhető formanyomtatvány kitöltése és a kút tulajdonosa által történő aláírása.

Fúrt kút esetében a benyújtott dokumentációban igazolni kell, hogy a kút kivitelezője a vonatkozó jogszabályok alapján képesített vízkútfúró szakember, valamint a benyújtott formanyomtatványt el kell látni a szakember aláírásával is.

Az új kutak engedélyezésével kapcsolatosan hivatalunkban személyesen ügyfélfogadási időben a 34-es irodában Kovács Gábor Ferenc környezetvédelmi referenstől, illetve telefonon a (34) 361-444/141 telefonszámon kaphatnak további információkat.Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek