Önkormányzat
2019. október 29.

A roma képviselők is megkezdték a munkát

Megtartotta alakuló ülését az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete. Öt fő nemzetiségi települési képviselőt választottak az arra jogosultak október 13-án, az önkormányzati választások alkalmával.

A képviselő-testület alakuló ülésen részt vett Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármesterek, File Beáta jegyző, Molnár Miléna aljegyző és Németh Gábor, a Helyi Választási Bizottság elnöke is, aki röviden ismertette az egybegyűltekkel a választási eredményeket.

- Tájékoztatom Önöket arról, hogy a települési nemzetiségi önkormányzati választás eredményei jogerőre emelkedtek, ezáltal véglegessé váltak. A települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselő választáson a névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 566 fő volt, amelyből szavazóként 270 jelent meg. Az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat 5 fős – fejtette ki az elnök.

Az alakuló ülésen mind az öt képviselő jelen volt. A mandátumot nyert Budai Tibort, Makrai László Mhályt, Poczók Jánost, Babai Jánost és Molnár Csabát a Phralipe Független Cigány Szervezet Országos Szervezete jelölte.

A képviselők, az ünnepélyes eskütételt követően társadalmi megbízatású elnököt választottak Babai János személyében, míg az elnökhelyettesi teendőket Budai Tibor látja el a következő öt évben. Az alakuló ülés a Roma Himnusz közös eléneklésével zárult.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek