Hír
2019. szeptember 20.

Lakossági fórum a településfejlesztésről

Oroszlány Város Önkormányzata megindította a településfejlesztési koncepció és a településrendezési eszközök közös megalapozó vizsgálatát, Oroszlány Város teljes közigazgatási területén.

A keddi fórumon, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiákról, és a településrendezési eszközökről Takács Eszter, Oroszlány város főépítésze tartott rövid ismertetőt.

A településfejlesztési koncepció tulajdonképpen egy nagyobb program első része. Később készül a településszerkezeti és a rendezési terv. A koncepció egy jövőképet fogalmaz meg, hogy milyen várost szeretnének, milyen területeket kell fejleszteni, milyen úthálózat legyen, milyen demográfiai problémák vannak és azokra milyen megoldásokat lehet eszközölni.

- A lakossági fórum fontos, mert szükség van az oroszlányiakkal való párbeszédre ahhoz, hogy a terv kialakulhasson. Mindenképp érdemes felkészülni, nem csupán nekünk, hanem az embereknek is, hogy mi az ami nyomasztja őket, és mi az amin igazán lehetne, és kell változtatni, vagy segíteni. - mondta el a főépítész.

A koncepció, tulajdonképpen lakosságbarát kialakítása érdekében, várják észrevételeiket, javaslataikat, véleményüket, melyet írásban juttathatnak el Oroszlány Város Polgármesteréhez, legkésőbb október 2-ig. A kérelemben meg kell jelölni a véleményezési eljárás tárgyát, a szervezet nevét, képviselőjét, postai címét és e-mail címét.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek