Hír
2019. July 03.

Megújul a Rákóczi szobor

A Rákóczi Szövetség kezdeményezésére és támogatásával megszépül az oroszlányi II. Rákóczi Ferenc emlékmű. Tóth Béla szobrászművész alkotását 2006. augusztus 20-án avatták fel városunkban.

Első ütemben a bronz alakzat tisztítására, oxidmentesítésére kerül sor, majd ezt követi az újra patinázás. A munkálatokat - mint ahogy korábban is számos helyi szobor rendbe tételét - Pózner Gábor szobrász végzi el.

A második ütemben a mészkőtalapzat csiszolását, valamint a feliratok újrafestését Körmendi Zoltán helyi kőfaragómester támogatásként végzi el.

- A mementó felújításával az idei Rákóczi emlékév előtt kívánunk tisztelegni, melyet programokkal is szeretnénk színesíteni. Július 20-án, szombaton 16 órai kezdettel az OKSZÍK kamaratermében Lakatos Dóra énekművész és Kohautek Csaba színművész „Tisztelet a fejedelemnek” címmel tart zenés, verses előadást. Ezt követően, 17 órától a Szent Borbála téren „A kuruc kor hadviselése és fegyverzete” címmel a Kapuvári Hajdúk és a Gartai Muskétások Hagyományőrsége tart bemutatót. Az esemény zárásaként, 18 órakor a felújított Rákóczi szobor koszorúzására kerül sor - tájékoztatott Nagy Csaba, a rendező civil szervezet elnöke.


Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek