Hír
2019. January 29.

Célegyenesben a tüzelőanyag

A téli rezsicsökkentéssel kapcsolatosan több hozzászólás, észrevétel is született a legnagyobb közösségi oldalon, és portálunkhoz is érkezett ezzel kapcsolatos érdeklődés. Ezért is kértük File Beáta jegyzőt, hogy adjon tájékoztatást.

A Belügyminisztérium 2018 decemberében értesítette Oroszlány Város Önkormányzatát, hogy a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel nem rendelkező háztartások számára 4,28 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

A támogatás összege 357 darab háztartás – 2018. október 15-éig igénybejelentést tett háztartások -, háztartásonként 12.000 Ft összegű természetbeni támogatására használható fel.

A téli rezsicsökkentésre vonatkozó igénybejelentés feltétele volt annak tudomásul vétele, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága jogosult ellenőrizni azt, hogy az igénybejelentéssel érintett háztartás téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült. A jelzett hatóság általi szúrópróbaszerű, helyszíni ellenőrzések folyamatban vannak, az ellenőrzés befejezése február végére várható.

A támogatás felhasználása során a közbeszerzési szabályokat figyelembe kell venni, elosztásának módját pedig a helyi viszonyok figyelembevételével kell kialakítani. A tüzelőanyagok vásárlása során az Önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy olyan gazdálkodó szervezettel tudjon szerződést kötni, amely a 12.000 Ft/háztartás összegű támogatás ellenértékeként minőségben, mennyiségben a legtöbbet biztosítja. A tüzelőanyagot természetben biztosító gazdálkodó szervezetek kiválasztása jelenleg is folyamatban van.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a támogatás összege nem használható fel a tüzelőanyag jogosulthoz történő szállítási kötelezettségeinek fedezésére, annak biztosítása a támogatásban részesülő háztartást terheli.

- Törekszünk arra, hogy az igényelt tüzelőanyagot a kérelmezők rövid időn belül fel tudják használni. Az átvétel módjáról, egyéb tudnivalókról értesítést fogunk küldeni – nyilatkozta File Beáta jegyző.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek