Hír
2018. október 18.

Félszáz parkolóval kevesebb lesz

Míg 2012-ben 2127 parkoló, 2606 garázs jutott a városban bejegyzett 6500 gépjárműre, addig 2017-ben már 7611, napjainkban pedig közelíti a 7800-at, azaz mintegy 1300 járművel több fut az utakon.

A 2014. júniusában elfogadott parkoló koncepció fejlesztési igényeit szem előtt tartva, a 2015-2018. közötti időszakban 451 db parkolóhely létesült, mintegy 28 helyszínen, így jelenleg 2578 db van belőle Oroszlányban, de az önkormányzat folyamatosan keresi a bővítési lehetőségeket.

Három helyszínen, közel százat tartalmaznak a tervek, de ezek megvalósítása előtt az illetékesek mindenképpen konzultálni akartak az érintettekkel, ezért is hívtak össze három lakossági fórumot szerda délutánra, ahol Rajnai Gábor alpolgármester, File Beáta jegyző, Bartalus László, a beruházási és településüzemeltetési osztály vezetője és Sólyom Jöran szakbizottsági elnök tájékoztatta a tervekről a területek lakóit.

Minden bizonnyal elégedettséggel vették tudomásul a Népek barátsága u. 6-10. és a környék polgárai, hogy hamarosan megkezdődik annak a 44 parkolónak a kialakítása, amelyek enyhítenek az ottani gondokon, ugyanis mindössze ketten jelentek meg a fórumon. A 12 milliós fejlesztés várhatóan karácsonyra készül el, és térkőburkolattal kerül kialakításra.

Következett az Irinyi utcai tömbök közé tervezett beállóhelyeket ismertető fejezet, amire megtelt a hivatal nagyterme. A lakók egy aláírásgyűjtő ívet adtak át az illetékeseknek, amit megismerve Rajnai Gábor, a körzet képviselője elmondta: saját keretéből ajánlott fel 3 millió forintot, hogy megoldódjon a terület parkolási gondja, mivel azonban ezt láthatóan ellenzi a lakók többsége, más célra fordítja az összeget. Ez a projekt tehát a polgárok akaratának megfelelően törölve lett.

Hasonló eredménnyel zárul az utolsó, estébe nyúló fórum is. A tervek szerint 11 millió forintból 26 parkoló lett volna kialakítva a Táncsics Mihály út 39-41. sz. lakótömb mellett. A szakemberek 3 javaslatot is megfogalmaztak az elhelyezésre, ebből választotta ki a szakbizottság a legköltséghatékonyabbat, amire viszont az ott lakó 88 érintett ingatlantulajdonosból 46 mondott nemet, így meghiúsult az a beruházás is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek